După ce am hotărât să mergem în Malaga, am făcut un research și am zis că musai trebuie să mergem să vedem maimuțele, așa că am rezervat o zi pentru Gibraltar. Pentru David a fost o mega surpriză. Ne gândeam doar  la cum va reacționa și la cât de încântat va fi.

Excursia asta de o zi a fost aventura vieții lui, nu cred ca vreodată l-am văzut atât de încântat, de fericit, de uimit. Fericirea era la ea acasă pe fățuca lui mică.

Trebuie să știți că Gibraltar este teritoriu britanic aflat în sudul Spaniei. Pentru a intra pe teritoriul Gibraltarului din Spania trebuie să prezentați actele la vamă .

Am plecat din Malaga cu un autocar ( stația Maria Zambrano, aici este autogara de unde am cumpărat și biletele) către Gibraltar ( La Línea de la Concepción, oraș situat tot în Spania  la 100 de m de granița cu Gibraltar). Am vrut să închiriem mașină dar pentru a intra cu ea în Gibraltar ne trebuia altă asigurare, pe care cei de la firma de închirieri nu o includeau și am hotărât ca e mai simplu și mai ieftin cu autocarul. Drumul până La Línea de la Concepción a durat 2 ore si 30 de minute.

Granița am trecut-o pe jos. Am prezentat pașapoartele și după un control de rutină, am pășit în Gibraltar. Poți intra și cu buletinul pentru că și ei fac parte din UE.

Imediat după vamă este stația de autobuz care te poate duce  până în centru (autobuzul cu numărul 5). Aveam posibilitatea de a plăti atât în euro, cât și în lire, doar că schimbul valutar din euro în lire nu este așa de avantajos. Am fi mers pe jos, dacă David nu țipa cu toată puterea să mergem mai repede la maimuțe. Dacă alegeți să mergeți pe jos, faceți cam 30 de minute.

Mai bine ca ne-am urcat în autobuz, pentru că am trăit o altă experiență cel puțin interesantă. Am mers 2 minute și deși eram pe autostradă, autobuzul a oprit la semafor spre uimirea noastră. De ce? Pentru ca trebuia să aterizeze un avion :p. Da, așa cum ați citit, autostrada și pista de aterizare au o intersecție iar atunci când aterizează un avion, mașinile se opresc la semafor.

credit foto: http://esticurios.ro

Încă din autobuz, am zărit vestita stâncă care are o înălțime de 426 m. Pentru că timpul era limitat și trebuia să fim la ora 19 înapoi la autobuzul spre Malaga, am hotărât să mergem doar pe stâncă și să ne plimbăm prin centru.

Top Rock of Gibraltar este principala atracție turistică. Poți ajunge acolo cu telecabina, în 6 minute ești sus ( noi am luat bilete dus- întors de la început, pentru că știam că David nu o să poată urca atât), sau pe jos (drumul este anevoios, încălțați-vă comod și nu uitați sticla cu apă).

Trebuie să știți că nu aveți voie să hrăniți macacii, amenzile sunt foarte mari, de altfel sunt puse peste tot afișe care vă informează. Unele dintre ele sunt agresive, dacă văd ceva ce le place, nu se sfiesc să smulga din mână sau din geantă.

Cu noi în telecabină a urcat o familie cu un bebeluș, în cărucior aveau o punga mică termorezistentă cu mâncarea bebelușului. Vă spun, de când au coborât din telecabină, in maxim 10 secunde nu mai aveau punga în căruț. Lui David i-au furat din căruț o jucărie și punga de biscuiți, jucăria a recuperat-o pentru că nu a prezentat interes, biscuiții au fost mâncați într-o clipită.

Puiuții sunt foarte simpatici. Majoritatea macacilor sunt prietenoși. Căruciorul lui David a fost atracția lor.

Una dintre ele m-a verificat și în păr, mi-a dat drumul imediat. Spre dezamăgirea ei mă spălasem pe cap cu o seară înainte :))

Main Street ( strada principală) este flancată de magazine de o parte și de alta. Nu te poți abține să nu cumperi ceva, prețurile sunt mai mici comparativ cu Malaga.

Experiența a fost minunată, vrem să revenim cât mai curând. David pomenește foarte des despre Malaga, Gibraltar și Benalmadena. Cred că această vacanță este în top 3 vacanțe despre care vorbește încontinuu.

Alte obiective turistice sunt:

  1. Pestera St Michael’s
  2. Europa Point
  3. Tunelurile World War II 
  4. Castelul Moorish
  5. Podul Windsor
  6. Peștera ST. MICHAEL’S

Noi le-am omis din cauza timpului limitat, dar sunt pe listă pentru data viitoare.

Cu drag,

Vacanță frumoasă!

 

P.S  Fotografiile ne aparțin și nu le puteți folosi fără acord.

 

 

 

 

Write A Comment