Cel mai frumos si interactiv loc de joaca pentru copii merita un articol separat, nu? KidZania este de fapt un oras in miniatura, unde copiii pot deveni orice isi doresc: politisti, curieri, bucatari, medici, practic orice meserie iti trece prin cap.  Dupa un simplu search pe google, am vazut ca sunt mai multe astfel de locuri in lume, iar in Europa sunt deja deschise cateva (Lisabona, Londra).

Ce este aici? Un oras in miniatura unde veti gasi aproximativ 60 de companii, iar copiii au ocazia sa interpreteze peste 50 de meserii. Totul se desfasoara sub indrumarea unor oameni foarte draguti care ajuta copiii sa intre in rol. La fiecare profesie sunt cativa adulti care le explica copiilor ce au de facut (nu va faceti griji daca cei mici nu stiu engleza, explicatiile sunt de asa natura incat cei mici vor intelege ce au de facut).

Unde se afla? In Dubai Mall la etajul 2. Daca urmariti indicatoarele din mall il veti gasi imediat.

Varsta minima? Varsta minima la care copiii pot participa la activitati este de 2 ani.

Orar? De duminica pana miercuri: 10- 22. Joi-sambata 10-23.

Pret? Pretul unui bilet este cuprins intre 75 AED si 250 AED in functie de optiunile pe care le alegeti. Mai multe despre bilete, aici.

Activitati. Din mutimea activitatilor pe care cei mici le pot face in mini oras, o sa va enumar cateva: prezentatori radio sau TV, pompieri, politisti, medici, ciocolatieri, actori, vanzatori, receptioneri, bancheri, pictori, constructori, soferi, curieri etc. Mai multe despre activitati puteti citi, aici. Toate aceste activitati ii vor ajuta pe cei mici sa se orienteze in spatiu, sa dea prrimul ajutor, sa isi pregateasca singuri masa, ii va ajuta sa lucreze in echipa,sa ia decizii, sa isi dezvolte partea creativa sau de ce nu sa descopere ce meserie le place sau nu.

Initial David era foarte sceptic, nu pricepea de ce tot insist eu cu un loc de joaca inchis cand ar putea linistit sa se joace pe plaja, dar, dupa ce a vazut cum sta treaba, nu il mai puteam lua de la Kidzania.

Sa va povestesc putin despre aventura noastra aici. Noi am stat cam 4 ore cu aproximatie. Am ales pachetul Premium pentru David. In acest pachet avea inclus 2 tichete fast track, acces la toate activitatile, un voucher de 20 AED care putea fi folosit in zonele de luat masa (noi am ales sa platim cu voucherul intrarea la Pizza Express, pizza pe care David a putut sa o manance apoi), un voucher de 20 AED pe care il puteam folosi la magazinul de suveniruri, si 100 de Kidzos (bani cu care se pot plati anumite activitati).

Va spuneam mai sus ca cei mici primesc bani (Kidzos). In functie de biletul cumparat primesc 50 sau 100, cu ei pot plati unele activitati, de ex la fabrica de biscuiti, sau la scoala de soferi, dar la alte activitati ca de ex la scoala de pompieri sau la firma de curierat ei primesc un fel de salariu dupa ce au terminat activitatea. Cu banii stransi pot cumpara jucarii de la un magazin din interiorul orasului.

La activitatile cu mancare, daca nu aveti voucher (acesta se primeste la achitarea biletului Premium) trebuie sa platiti cu bani adevarati (este permisa si plata cu cardul).

In interior nu este permis accesul cu mancare, dar aveti cateva optiuni daca vreti sa luati masa aici: McDonalds, Pizza Express, Chipstix, Bubble Bar, Sblended, Sweet Land, and London Dairy.

Adultii nu au voie sa intre in oras fara copii, si nu pot participa la activitati. Dar toate activitatile se petrec in compartimente cu geamuri foarte mari, de unde parintii ii pot supraveghea sau pot face fotografii copiilor. De asemeni exista si o zona special amenajata unde adultii pot sta.

Va las mai jos cateva fotografii cu David la Kidzania. Daca aveti intrebari legate de KidZania, va raspundem cu drag si cu ocazia aceasta, daca am omis in articol ceva important, adaugam apoi.

La fiecare activitate din oras gasiti o astfel de fisa, pe ea gasiti varsta minima pentru accesul la activitate, nr maxim de copii admisi la activitate, daca cei mici trebuie sa plateasca sau daca sunt platiti pt aceasta activitate.
David curier- trebuia sa ridice un colet de unul dintre magazinele din zona. Locatia magazinului era reprezentata pe harta pe care o avea in mana.

 

 

David- pompier. Suna alarma pentru incendiu, copiii coboara pe un tobogan, li se da echipamentul, se urca in masina si ajung la un hotel aflat in flacari. Totul pare foarte real. Misiunea lor se incheie dupa stingerea focului si intoarcerea la baza.
David isi pregateste singur pizza. Dupa ce se spala pe maini si este echipat corespunzator, i se explica cum trebuie sa intinda coca, isi alege singur ingredientele pentru pizza si trece la treaba. Pizza este bagata in cuptor si dupa cateva minute de asteptare este numai buna de mancat. Am gustat si eu o felie, a fost delicioasa!

 

 

 

 

 

 

 

 

Daca platesti un meniu Happy Meal, ti-l poti prepara singur…”Super distractiv!” a spus David!
Sa fii paramedic nu e usor. Echipa paramedicilor era dusa cu ambulanta la o persoana ranita in urma unui incendiu si trebuiau sa ii acorde primul ajutor.

Noua ne-a placut la KidZania, David a avut multe de povestit dupa aceasta experienta! Daca ajungeti in Dubai, nu il ratati!

Calatorii frumoase oriunde ati merge!

Write A Comment