Peste tot pe net gasim idei de activitati pentru copiii mai mari de 3 ani. Tot felul de exerimente, jocuri de masa, activitati cu desene, dar cu cei mici si foarte mici, ce facem, cum ii distram? Am cautat in arhiva (caci de-a lungul timpului am strans o groaza de linkuri si fotografii cu tot felul de activitati) si am gasit cateva activitati dragute pe care le faceam cu David si pe care vreau sa le impartasesc aici cu voi. Distractie placuta!

  1. Sticle senzoriale. Umpleti cateva sticle de plastic de 0.5 l (sa le desfaceti si eticheta) cu orez, fasole, apa cu putin colorant alimentar, apa cu sclipici, margelute, nasturi etc. Aveti grija sa strangeti bine dopul. Fiecare sticla va arata altfel si va scoate sunete diferite in momentul in care copilul se va juca cu ea.
https://www.thecreativetoyshop.com.au/blogs/activity-guides/5-easy-sensory-bottles

2. Jocuri cu aluat/coca. Faceti din apa si faina o coca mai tare si decupati forme, sau pur si simplu, lasati-i pe cei mici sa isi foloseasca imaginatia.

3. Jucati-va cu spaghete. Aveti nevoie de o cutie mare de plastic, de o punga de spaghete fierte si de un copil dornic sa se joace. Le putet colora, cu putin clorant alimentar si va fi un fiasco!

https://www.learning4kids.net/2015/07/14/bucket-of-colourful-spaghetti-worms-sensory-play/

4. Jocuri pentru exersarea miscarilor fine. Va trebuie o sticla cu gura mai larga si cateva masline fara samburi. Puneti copilul sa introduca fiecare maslina in sticla. Puteti face jocul si cu monede, fasole uscata, castane. Eu am propus maslinele pentru ca nu prezinta un pericol daca cei mici le baga in gura.

5. Sortarea pe culori si exersarea miscarilor fine.

https://theimaginationtree.com/toddler-colour-match-ball-game/

6. Un alt joc dragut pentru motricitatea fina poate fi acesta gasit la www.manutepricepute.ro

https://manutepricepute.ro/joc-de-motricitate-fina/

7. Jocul cu spuma. Puneti intr-o sticla, putina apa si cateva picaturi de sapun lichid. Lasati copilul sa agite sticla pentru a descoperi spuma ce se va forma.

8. Jocul cu clestii de rufe. Va trebuie o un carton pe cae sa desenati cateva culori si clesti de rufe de culori difrite. Invatti copilul sa prinda clestii de rufe la culoarea corespunzatoare.

https://www.scholarschoice.ca/blog/general/introducing-your-toddler-to-colours

9. Scoate jucariile din cutie. Va trebuie o cutie de carton mai mare, cateva jucarii de plus si niste sfoara. Puneti jucariile in cutie si apoi prindeti cutia cu sfoara, astfel incat jucariile sa fie captive in cutie. cei mici vor trebui sa elibereze jucariile de plus.

https://team-cartwright.com/toddler-learning-activities/

10. Pictati cu degetelele.

https://www.howwemontessori.com/how-we-montessori/2018/08/finger-painting-with-a-baby-is-it-worth-it.html

11. Introduceti spaghete in strecuratoare. Aveti nevoie de o strecuratoare si de cateva spaghete uscate.

12. Desenati fluturasi cu palmele sau cu talpile. iata cateva idei dragute mai jos.

Distractie placuta!

Voi ce alte idei de activitati mai aveti?

Daca vi se par folositoare ideile noastre, va multumim pentru like and share!

Write A Comment