Două zile din vacanța din Malaga  le-am petrecut în Benalmádena. Aflată la  20 de km de Malaga este o zonă care nu trebuie ratată.Plajă, nisip, palmieri, acvariu, centru vechi, tot ce vrei.

Cum se ajunge aici?

  • Cu trenul din stația Cercanías RENFE  până la  Arroyo de la Miel (Benalmádena)
  • Cu autobuzul Portillo: Línea 110 (Málaga – Benalmádena) sau  Línea 120 (Torremolinos – Fuengirola)

Zona Benalmádena are aproximativ 15 plaje pentru toate gusturile. Foarte multe familii cu copii vin aici pentru valurile numai bune pt surf. Dacă nu vrei să faci plajă, te poți plimba pe faleza plină cu flori ciclam, decorată cu terase grecești, pietre colorate și mozaicuri.

Deși era sfârșit de octombrie, am făcut plajă și am înotat. Bucuria din ochii lui David nu pot să o descriu în cuvinte, am salvat imaginea aceea în adâncul sufletului meu.

Vedeta stațiunii este Portul Benalmádena. Acesta a fost desemnat 2 ani consecutivi „Best Marina in the World”. Este un port micuț, dar asta nu inseamnă că nu poți rămâne cu gura căscată. David a hotărât ca ar trebui să ne luăm și noi o barcă…mai avem de așteptat o viață.

Acvariul Sea Life, este una dintre cele mai frumoase atracții pentru familii. Noi avem un obicei, vizităm acvariile și grădinile zoologice, din toate orașele în care mergem și nu aveam cum să le ratăm pe cele din zona aceasta.

David a exclamat wow la fiecare acvariu cu pești colorați, a avut ocazia să atingă pisici de mare, a rămas uimit în fața crabului imens. Nu știa unde să se mai împartă.

Cel mai frumos obiectiv pe care l-am vizitat a fost Selwo Marina. Spectacolele delfinilor și leilor de mare sunt deliciul publicului, dar cel mai frumos lucru pe care îl poți face aici, este întâlnirea cu delfinii. Prețul pentru întâlnirea cu delfinii, nu include intrarea în parc. B nu a vrut să intre, a preferat să ne facă fotografii de pe margine. Este un loc special amenajat pentru cei din familie care vor să facă fotografii. Au și ei fotografii lor, dar fotografiile nu sunt gratuite. La delfini se intră în grupuri de 10 persoane.

Toată distracția cu delfinii durează aprox 40 de minute. Am ajuns cu 30 de minute înainte de ora prestabilită pentru instrucțiuni și pentru a ne schimba. Ne-au  dat ei costume și încălțăminte specială. Apa este foarte rece dar pupicul delfinului te face să uiți de orice. Una dintre regulile de aur este să nu miști picioarele, tare greu i-a fost lui David să se abțină.

 

 

 

 

Un alt loc frumos este Parque de la Paloma, unul dintre cele mai frumoase parcuri ale Andaluziei, a fost chiar premiat în 2014.  Ce găsim aici? Plante mediteraneene, copaci care mai de care cu forme mai deosebite și animăluțe libere. Iepurașii, broscuțete țestoase, lebede, păuni, rațe toate sunt libere, le poți atinge dacă reușești să le atragi.

Benalmadena are o Casă a  Fluturilor, cea mai mare din Europa. Mie îmi este frică de fluturi, așa că am renunțat. Din câte am citit pe alte blog-uri am aflat că aici sunt adăpostiți peste 1000 de exemplare.

Telefericul din Benalmadena. Noi nu am avut ocazia, am ajuns prea târziu.

Puteți să mergeți și în centrul vechi, casele vechi andaluze or să vă placă. Plaza Espana este punctul de atracție.

Dacă mergeți în Malaga rezervati-vă o zi pentru Benalmadena. Nu o să vă pară rău.

Vacanță minunată!

 

 

 

Write A Comment