Zanzibar este o destinatie exotica, in care ne doream de mult timp sa mergem, si iata ca visul nostru devine realitate! Haideti si voi alaturi de noi! O sa fie o vacanta minunata, in care am planificat foarte multe excursii optionale, printre care si un safari.

Aceasta excursie este organizata de agentia tour operatoare Familia Hai Hui si Family Travel Bubble ca si excursiile de grup anterioare in aceeasi destinatie din iulie 2023 si octombrie 2023 ( acest grup este deja Sold Out). Despre aceasta excursie puteti citi si pe site-ul lor , iar noi, Picioruse Calatoare va vom insoti in aceasta minunata experienta.

Dar sa nu va mai tin mult in suspans. Iata cum va decurge aceasta vacanta!

Perioada de desfasurare a vacantei: 17-26 februarie 2024 ( in timpul vacantei scolare).

Ziua 1- sambata 17 februarie 2024

Ne intalnim in aeroportul Otopeni, in jurul orei 20.30 pentru a face check in-ul si pentru a ne imbarca in avionul operat de Fly Dubai cu destinatia Dubai, unde o sa ajungem dupa un drum de aproximativ 5 ore. Facem o escala de 4 ore si apoi ne imbarcam tot in avionul Fly Dubai cu destinatia Zanzibar, unde vom ateriza la ora locala 14.40 ( duminica 18 februarie).

Ziua 2- duminica 18 februarie 2024.

Vom fi preluati de la aeroport de un transport privat, care ne va duce la cazarea noastra: Paje White House Boutique Hotel, situat la 3 minute de Paje Beach, una dintre cele mai frumoase plaje de pe insula. Programul acestei zile va fi doar de relaxare si de odihna dupa zbor. Vom fi cazati in apartamente spatioase de 58 mp cu 2 camere fiecare – dormitor, living, baie și terasă privată – și cu acces la piscină inclus. Regimul hotelier este cu demipensiune, deci avem incluse micul dejun si cina, ceea ce pentru noi, parintii, este o grija in minus.

Ziua 3- luni 19 februarie 2024

După micul dejun, putem pleca într-o excursie opțională de o zi la ferma de mirodenii și Nungwi Beach.

Acest tur este o plimbare pe jos în ferma de mirodenii (denumită local shamba). În timpul vizitei vom putea vedea cum cresc sau cum sunt cultivate mirodeniile, ierburile și fructele exotice. Vom mirosi și vom gusta mirodenii locale, ierburi și fructe tropicale precum cuișoare, lemongrass, nucșoară, scorțișoară, turmeric, vanilie, nucă de cocos, papaya, chili, piper negru, jackfruit, cardamom, manioc și portocale. Suna bine, nu?

După vizita la acest „Spice farm”, ne îndreptăm către una dintre cele mai frumoase plaje din Zanzibar: Nungwi Beach. În apropiere este și un local unde vom putea lua masa de prânz, pe cont propriu – Mama Mia-are cel mai bun cheesecake cu fructul pasiunii iar priveliștea este de vis!

Plaja Nungwi se află în cel mai nordic punct al Zanzibarului, în micul oraș Nungwi. Aici vom putea admira pescarii ce își repară plasele sau artizanii care construiesc tradiționalele vase cu vele, numite dhows. Ușor – ușor, le vom vedea plecând în larg spre seară, pentru expedițiile de pescuit de peste noapte.

Ne putem plimba de-a lungul plajei Nungwi, afundandu-ne picioarele în nisipul moale și curat, iar la reflux putem căutăm scoici și observa localnicii care adună tot felul de animale marine pentru cină.

Seara ne vom întoarce la hotel unde vom lua cina, înainte de a ne odihni în paturile confortabile din camerele noastre, după o zi minunată.

!!! Excursia include transport și ghid local. Nu include bacșiș pentru ghidul fermei de mirodenii, masa de prânz, șezlong la plajă.

Ziua 4- marti 20 februarie 2024

Luăm micul dejun la hotel și apoi putem participa, opțional, la excursia de jumătate de zi pentru a vedea delfinii și a face snorkeling, lângă insula Mnemba.

Ca să ne putem bucura de această experiență, vom avea transferul cu barca și echipamentul de snorkeling asigurate, plus fructe la atol.

Plecând de la hotel vom începe turul cu observarea bancurilor de delfini (navigăm și încercăm să îi găsim, fiind animale sălbatice se mișcă în locuri diferite, dar există șanse de 90% să-i vedem). După Turul Delfinilor vom merge la snorkeling la reciful Mnemba.

Mnemba este o insulă mică, de aproximativ 500 de metri, vizavi de plaja Muyuni, în nord-estul insulei Zanzibar. Este una dintre zonele marine exclusive de conservare din Tanzania, cu o mare varietate de corali și specii asociate de pești tropicali colorați, dar care este ocazional vizitată și de specii mai mari, cum ar fi țestoase și delfini.

Insula este proprietate privată, dar snorkeling-ul în jurul insulei este permis, iar peisajul subacvatic este impresionant! Aici putem observa grupuri de delfini cu cocoașă, pești chirurg, pești fluture, pește-zebră și nenumărate alte specii de pești, iar dacă avem noroc putem vedea și țestoase verzi.

Acest program va ocupa jumătate de zi, iar pentru restul zilei vom avea timp liber. Seara ne vom aduna cu toții la hotel, pentru cina inclusă în pachet pentru întreg grupul.

Ziua 5- miercuri 21 februarie 2024

Putem să ne bucurăm de încă o zi liberă la plajă sau la piscină sau putem pleca într-o excursie extraordinară la safari în Tanzania continentală! E ceva complet unic și senzațional, așa că merită din plin!

Cu cei care aleg să meargă în Safari, vom pleca de dimineață către aeroport, unde ne vom îmbarca în avionul mic, de doar cateva locuri, ce ne va duce la rezervația Mikumi. Zborul în sine va fi o experiență extraordinară!

După ce aterizăm, pornim cu jeep-ul în safari pentru a observa animalele de dimineață. Facem pauza de prânz și ne mai bucurăm apoi de încă un game drive cu jeep-ul pentru o experiență surprinzătoare completă. După amiaza târziu ne îmbarcăm din nou în avion și ne întoarcem în Zanzibar la hotelul nostru.

Experiența la safari include transportul de la hotel la aeroport și înapoi la hotel, zborul pe și de pe continent cu avionul, dus-întors, două game safari cu jeep-ul pentru a observa animalele, prânzul în stil bufet și ghidul local ce ne va însoți în safari.

Ziua 6- joi 22 februarie 2024

Astăzi avem planificat un Safari Blue, o excursie de 1 zi cu snorkel, prânz cu fructe de mare inclus, transport si ghid local, barca, echipament de snorkeling

Plecând de la Fumba, care se află în sud-est și o zonă foarte neatinsă și îndepărtată încă din Zanzibar, pornim într-o excursie în dhow-uri tradiționale din lemn către prima oprire de snorkeling. Pe drum, sperăm că vom întâlni delfinii, jucându-se în parcul marin de mică adâncime din Golful Menai.

După ce ne-am bucurat de frumoasa lume subacvatică din Zanzibar cu ghidul de snorkeling, mergem către a doua oprire. Atolul este o formațiune de nisip care apare sau dispare in apele oceanului in funcție de flux si reflux.

Ultima oprire este pe frumoasa insulă Kwale. După o călătorie de 20 de minute cu barca de la Kitchwani Reef, ajungem la Mnemba Coral Gardens. Aceste grădini de corali găzduiesc multe specii de pești de acvariu și corali moi și tari uimitori. Aici vă puteți bucura de prânzul cu fructe și băuturi, precum și fructe de mare delicioase și grătar mixt. După prânz, veți avea suficient timp pentru a vă relaxa pe această frumoasă plajă retrasă înainte de a ne retrage către hotel.

Micul dejun și cina sunt asigurate la hotel.

Ziua 7- vineri 23 februarie 2024

De dimineață, după micul dejun, putem pleca în excursia opțională la Stone Town și Prison Island.

Stone Town este orașul vechi și inima culturală a Zanzibarului, foarte puțin schimbat în ultimii 200 de ani. Este un loc cu alei șerpuite, piatete pline de viață, moschei și case arabe mărețe ai căror proprietari inițiali se întreceau între ei prin extravaganța locuințelor lor. Găsim și acum această calitate superioară reflectată în special în ușile din lemn sculptate, împodobite cu alamă – există mai mult de 500 de exemple diferite ale acestei lucrări de mână.

Se mai spune ca dacă vrei să cunoști un oraș sau o civilizație neapărat trebuie să ajungi în piețe. Piața de pește din Stone Town, piața de condimente, piața de pui sau piața de aur sunt și aici tipice culturii arabe – pline de forfotă, de gălăgie, de mirosuri, de culori și arome locale.

Vom trece pe lângă Catedrala Anglicană și piețele de sclavi, Palatul Sultanilor, Vechiul Fort Arab, Parcul Forodhani și, bineînțeles, celebrele uși din Zanzibar de pe străduțele înguste.

Pleacăm apoi cu barca până la Prison Island unde vedem broaștele țestoase uriașe și aprofundăm puțin istoria acestei mici insule.

Ce e mai puțin știut e că insula este numită așa datorită primei sale utilizări ca închisoare, clădirea fiind construită în 1893. Clădirea închisorii a fost, de fapt, folosită ca spital de carantină, iar în prezent este casa broaștelor țestoase uriașe, a căror prezență a fost interzisă in orașul Stone Town.

Sunt incluse în acest tur: transferurile între hotel și locații, transferul cu barca la Prison Island și înapoi, ghidul local. Nu sunt incluse: intrările la Muzeul Sclavilor (5 USD), Muzeul Freddie Mercury (8 USD) și Prison Island (8 USD), prânzul, bacșișul ghidului.

Ziua 8- sambata 24 februarie 2024

După ce luăm micul dejun, putem pleca în excursia opțională de o zi la Jozani Forest și Kae Funk Beach, cu transport și ghid local asigurat de la hotel la locațiile din cadrul turului.

Prima oprire este la Jozani Forest sau Parcul Național Jozani, unde ne vom plimba prin pădurea de mangrove și vom vedea de aproape maimuțele roșii – o specie de maimuțe care trăiește doar aici, in Zanzibar.

Ajungem și la simbolul insulei Zanzibar – The Rock – restaurantul construit pe o stâncă din ocean. Cel mai interesant lucru aici este că, datorită mareei, acest restaurant este fie pe uscat, fie în Ocean. Restaurantul poate fi vizitat la exterior, dar pentru a servi masa acolo se fac rezervări separate din timp (cu ceva luni înainte). Însă, vis-a-vis, la Upendo, chiar pe plajă, este chiar indicat să rezervăm masa de prânz.

Ultima oprire este la Kae Funk – o plajă hipiotă din Michamvi unde, de obicei, are loc un spectacol pe plajă, cu dansuri tradiționale africane și foc de tabăra pe plajă. Bonus, ne bucurăm de un apus de soare pe plajă absolut fantastic.

În acest tur este inclus transportul și ghidul local între hotel și locațiile vizitate. Nu este inclusă intrarea la Jozani Forest, în valoare de 12 USD, care se achită separat.

Seara ne întoarcem la hotel să luăm cina și să ne odihnim pentru ziua următoare

Ziua 9- duminica 25 februarie 2024

Astăzi avem zi liberă să ne relaxăm la piscină și să ne bucurăm de apele Oceanului Indian și de plaja de lângă hotelul nostru, Paje Beach. Micul dejun și cina sunt asigurate la hotel.

Ziua 10- luni 26 februarie 2024

Călătoria noastră ajunge la final, așa că dimineața la ora 8:00 vom fi deja îmbarcați pentru a porni spre casă cu avionul companiei Fly Dubai. Transferul până la aeroport va fi asigurat de partenerii noștri locali.

La ora 14:35 vom ajunge în Dubai, unde avem o escală de patru ore, iar la ora 18:30 ne îmbarcăm în avionul ce ne va duce acasă, la București.

La ora 22:05 aterizăm la București, după o călătorie minunată și multe amintiri prețioase colectate în aceste zile memorabile!

Ce este inclus in pachetul de baza:

 • Zborul dus întors cu avionul Fly Dubai: București – Dubai – Zanzibar și retur
 • Bagaj de cală de 20 kg, bagaj de mână de 7 kg, catering în timpul zborului și taxele de aeroport incluse
 • Transportul local de la aeroport la hotel și înapoi la aeroport
 • 8 nopți de cazare la Paje White House Boutique Hotel, în apartamente spațioase, de 58 mp cu 2 camere: dormitor, living, baie și terasă privată, cu acces la piscină și toate taxele incluse.
 • Mese asigurate în regim de demipensiune: cu mic dejun și cina incluse pentru întreg sejurul.
 • Însoțitor de grup care vă asistă pe perioada călătoriei

Orar de zbor Fly Dubai:

17FEB   cursa FZ 1796  OTPDXB   23.05    06.00

18FEB   cursa FZ 1687  DXBZNZ   10.10   14.40

26FEB  cursa FZ 1260  ZNZDXB    08.00   14.35

26FEB  cursa FZ 1795  DXBOTP   18.30    22.05

Ce NU este inclus in pachetul de baza:

 • Alte mese în afară de cele menționate mai sus, în regim de demi-pensiune
 • Safari în Tanzania cu zborul inclus. Costul este 370 euro / adult sau copii peste 10 ani și de 310 euro / copil cu vârsta mai mică de 10 ani.
 • Pachetul de 5 excursii opționale pentru care am negociat un super preț: 200 euro per 5 excursii opționale / adult sau copii peste 10 ani și de 120 euro / copii între 4 și 9,99 ani. Copiii cu vârsta mai mică de 4 ani pot merge gratuit alături de părinții lor.
 • Pachetul conține: 
 • excursia de jumătate de zi la delfini și snorkeling, lângă insula Mnemba
 • excursia de o zi la ferma de mirodenii și Nungwi Beach
 • excursia de o zi la Jozani Forest, Paje Beach si Kae Funk Beach
 • excursia de o zi la Stone Town și Prison Island
 • excursia de o zi Safari Blue
 • Asigurarea de călătorie și asigurarea storno, dacă considerați necesar.

Costuri: Super ofertă de Black Weekend* în perioada 17 – 19 noiembrie 2023, am pregătit o reducere de 100 de euro / persoană!

 1.850 1.750 euro / adult în cameră dublă și copiii cu vârsta peste 16 ani

1.550 1.450 euro / copil între 10 și 15.99 ani

1.450 1.350 euro / copil între 2 și 9.99 ani

Black Week-end se referă la perioada 17 – 19 Noiembrie 2023 și discountul se aplică pentru orice rezervare efectuată pe mail sau WhatsApp în acest interval și confirmată de către client prin plata avansului până la 24 Noiembrie 2023.

Tarifele pentru copii sunt valabile atunci când sunt cazați în cameră cu doi adulți plătitori. În cazul în care se optează pentru cazare de tip un adult + un copil într-o cameră, se aplică tariful aferent cazării pentru doi adulți.

Conditii de calatorie:

Pentru români, viza turistică este VOA (Viza on Arrival) pe o perioadă de 90 de zile, este gratuită și se obține pe aeroport. Pașaportul NU trebuie să fie temporar și trebuie să fie valabil cel puțin 6 luni de la data sosirii. Pentru români se va completa un formular special la Arrivals.

Nu mai este nevoie de prezentarea certificatului de vaccinare COVID sau test PCR.

Mai multe informații despre condițiile de călătorie actuale în Zanzibar găsiți pe site-ul oficial al MAE. Informatii oficiale Zanzibar aici.

Cum va inscrieti:

Pentru a organiza aceasta excursie lucram asa cum v-am spus la inceputul articolului, cu agentia noastra partenera, Familia Hai Hui. Pentru a va inscrie, va rugam sa trimiteti un email la contact@familytravelbubble.ro si la familiahaihui@gmail.com, in care sa includeti numele tuturor persoanelor care vor participa la excursie si data de nastere a copiilor.

Pentru rezervare se achită un avans de 50% la înscriere, pentru a bloca locul in grup iar până la 10 Ianuarie 2024 se plătește diferența.

Si alte familii calatoare au fost in aceasta vara in Zanzibar, intr-o excursie minunata organizata de Family Travel Bubble si Familia Hai Hui, iar ca insotitori au fost colegii nostri de la Crestem si Calatorim. Ei au scris despre experienta lor aici.

Va asteptam cu drag, alaturi de noi!

Write A Comment