Abu Dhabi este capitala Emiratelor Arabe Unite (EAU), nu la fel de grandioasa ca si Dubai, dar in curs de dezvoltare. Eu imi doream foarte mult sa vad Moscheea Sheikh Zayed asa ca daca tot eram in zona, ar fi fost si pacat sa nu ajungem si aici.

Abu Dhabi se afla la aprox 130 de km de Dubai. Noi am ajuns in Abu Dhabi cu o excursie organizata pe care am platit-o prin hotelul la care am fost cazati. Poti ajunge in capitala EAU si cu masina inchiriata dar si cu un autocar public.

Varianta cea mai ieftina este desigur, cu autocarul, aprox 30 de dirhami de persoana. Sunt doua variante si anume:

 1. Din statia de metrou Ibn Battuta luati autocarul pana in Abu Dhabi Central Bus Station.
 2. Din statia de autobuze Al Ghubaiba bus station ( aici se poate ajunge usor cu taxi) sunt autocare cu destinatia Abu Dhabi Central Bus Station.

La fel ca si in Dubai, si aici distantele dintre obiectivele turistice sunt destul de mari, asa ca daca alegeti sa mergeti cu autobuzul luati in vedere si cheltuieli cu taxiul.

De stiut: Granita dintre Dubai si Abu Dhabi este doar tactica pentru ca de fapt atunci cand treci dintr-un emirat in celalalt nu iti cere nimeni pasaportul, de fapt nici nu te opreste cineva sa te controleze. Ghidul ne-a aratat granita si ne-a spus ca singurul mod in care iti poti da seama ca treci din Dubai in Abu Dhabi este dupa forma stalpilor care ilumineaza autostrada.

Ce am vizitat?

 1. Cel mai important obiectiv turistic este Moscheea Sheikh Zayed. O impresionanta opera de arta, de cand ajungi acolo si pana iesi te minunezi la fiecare pas, cupolele, marmura alba, candelabrele, modul in care marmura este scuptata asemeni dantelei, te fac sa spui „uau” la fiecare pas. Este a 8 a moschee in lume ca marime si este o constructie superba. Intrarea este gratuita, iar tinuta trebuie sa fie decenta. Va las mai jos o fotografie pentru a va orienta vi a vis de imbracaminte. Pentru a intra in Moschee trebuie sa completati cateva date personale pe niste tablete (dureaza 30 de secunde), primiti un tichet pe care nu trebuie sa il aruncati pentru ca vi se va cere a intrare; pe baza acestor tichete primiti niste bratari. Dupa ce ati facut cele de mai sus, trebuie sa treceti de controlul de securitate (asemanator cu cel de la aeroport) si apoi veti merge printr-un tunel aprox 7 minute pana veti ajunge propriu zis la Moschee.  
 2. Emirates Palace.  Ei bine, acesta este vestitul hotel din filmul ” Sex and the city”. Luxos nevoie mare, cu masini care mai de care parcate ca la expozitie in fata, este ticsit de turisti curiosi. Se poate vizita gratuit si turistii recomanda cafeaua cu foita de aur la restaurantul din lobby. Desi sunt o iubitoare de cafea, cu regret va spun ca nu am reusit sa ne oprim aici sa ma bucur de gustul cafelei intrucat programul excursiei nu ne permitea acest lucru. Si aici se recomanda tinuta decenta.

  https://www.kempinski.com/en/abudhabi/emirates-palace?
 3. Fata in fata cu Emirates Palace sunt Turnurile Ethiad. Sunt cei mai noi zgarie nori ai Emiratelor. Fabulosi si ei, dar parca nu iti iau respiratia ca cei din Dubai.
 4. Muzeul Luvru. Pai se putea ca in Emirate sa nu gasim un muzeu foarte cunoscut? Si sa fim clari, nu orice muzeu…Nu l-am vizitat, dar ghidul ne-a povestit ca operele de arta de aici sunt contemporane. Pretul unui bilet este de 60 de AED (dirhami). Mai multe detalii gasiti aici.
 5. Fa o plimbare cu vaporul de-a lungul Cornichei. Noi am avut inclus in biletul excursiei plimbarea. Vaporasele pleaca din zona Marina. 
 6. Plimbare pe faleza (zona Corniche) sau plaja (poti lege zona Corniche, Saadiyat, Al Bateen sau Mirfa ).  
 7. Herritage Village. Este un mini bazar sa spun asa, unde gasiti cateva casute cu tot felul de suveniruri, un muzeu despre Seicul Zayed, cateva casute cu produse handmade, aici puteti sa vedeti si modul in care sunt lucrate produsele, dar si o zona cu plaja cu vedere la zgarie norii Abu Dhabi-ului. 
 8. Ferrari World….ei bine aici cred ca ar trebui sa va rezervati o zi intreaga, pentru ca este un parc imens de distracii si cei de aici spun ca pentru a te distra pe cinste poti petrece aici intre 5 si 7 ore. Puteti totusi sa va faceti fotografii cu masina de la intrare si sa va cumparati suveniruri, pentru a face acest lucu nu trebuie sa platiti bilet si toate dureaza maxim 30 de minute. Pentru acces pretul unui bilet de adult este de 295 AED iar pt copii 230 AED. Mai multe info,gasiti aici. Programul este zilnic de la 11.00 la 20.00. 
 9. Circuitul de Formula 1.

Nu am reusit sa le vizitam pe toate, cu siguranta iti trebuie mai mult de o zi pentru a te putea bucura de toate obiectivele Abu Dhabi-ului. Este o experienta frumoasa, daca ajungeti in Dubai, ar trebui sa va rezervati o zi pentru Abu Dhabi, macar pentru a vizita Moscheea.

Calatorii frumoase oriunde ati merge!

 

Write A Comment