La inceputul lui August, mi-am luat cateva zile de concediu si am planificat pe repede inainte o calatorie in Maramures. Imi doream de mult sa ajungem acolo, poate pentru ca era si singura regiune din tara pe care nu o vizitasem, dar si pentru ca de fiecare data cand vedeam fotografii ale prietenilor din Maramures, imi promiteam „vacanta urmatoare mergem si noi”.

Zis si facut, David era in vacanta, si asta era ocazia perfecta sa petrecem putin timp doar noi doi. Am cautat o cazare primitoare, curata, unde sa fie liniste, sa ne bucuram de timp de calitate impreuna si asa am ales Tara Codrului

Agropensiunea Tara Codrului, se afla in partea vestica a Maramuresului, in satul Asuajul de Sus. Din Bucuresti pana la locatie, waze-ul spunea ca facem aproximativ 8 ore, insa noi am decis sa facem oprire in Alba Iulia pentru o noapte.

Satul in care se afla pensiunea pare asa desprins din alta lume, cu oameni linisiti, calmi, ospitalieri, dornici sa te faca sa vrei sa te mai intorci acolo. Sa nu mai vorbesc despre gazdele noastre, nota 10 plus!

Tara Codrului este o agropensiune cu doua locatii: un conac cu 4 camere, un apartament, bucatarie utilata, sala de jocuri, un living imens si o cabana, langa lac, un loc intim, retras, romantic si totodata traditional. Ambele locatii sunt foarte frumos amenajate, cu bun gust, noi ne-am simtit ca acasa!

Eu si David, am avut onoarea sa ne cazam in casa mare, in apartament. Va spun doar atat, am dormit ca in puf!

Nu va spun cat a alergat David prin curtea asta imensa, ne-am tavalit prin iarba, am ascultat greierii, seara am jucat si biliard in sala special amenajata si dupa atata alergatura ne-am pregatit o gustare delicioasa pe care am savurat-o in livingul calduros de la parter.

Noi nu am venit pregatiti de acasa pentru balaceala, dar fix in spatele casei este amenajat un loc cu ciubar si loc de relaxare.

Cabana de langa lac este aflata la 500 de m de casa mare, este intima, amenajata in stil rustic maramuresan, perfecta pentru a gazdui o familie cu 2 copii. Si ea are bucatarie utilata, loc pentru gratar, leagan si din livingul spatios poti admira lacul in timp ce iei masa.

Ce poti face la agropensiune pe langa sa te relaxezi?

Asa cum v-am spus mai sus, au o sala de biliard amenajata in casa mare, te poti relaxa la ciubar, te poti plimba cu barca pe lac, poti pescui, David a hranit pestii, curtea spatioasa iti permite sa poti juca, orice joc de camp, va puteti plimba cu bicicleta, timp sa aveti pentru ca de plictisit, cu siguranta nu o veti face.

Ambele locatii ale agropensiunii sunt perfecte daca vrei sa petreci timp cu familia sau prietenii. In functie de preferinte sau de numarul de persoane, puteti alege una dintre cazari, amandoua sunt curate si primitoare, gazdele sunt foarte dragute si amabile si cu siguranta va veti simti ca acasa.

Ce poti vizita in zona?

In Asuajul de sus poti vizita Rezervatia de cerbi lopatari.

In satele din zona:

  • Casa memoriala Gheorghe Pop de Basesti
  • Teiul Unirii si Manastirea Greco-Catolica din Basesti
  • Manastirea de la Oarta de Sus
  • Biserica de lemn de la Buzesti
  • Castelul Bloomberg si celebrul arbore GingkoBiloba de la Gardani
  • Curtea fostului baron Bornemiszta din padurea Asuajului

Noi am fost la Manastirea Barsana, am facut o plimbare cu Mocanita si am vizitat Sighetul Marmatiei unde am atarnat harta in cui.

Maramuresul este de poveste, cu siguranta ne vom intoarce in zona pentru celelalte obiective turistice pe care acum nu am avut timp fizic sa le vizitam.

Alte obiective turistice din Maramures: The Happy Kid

Pentru mai multe idei de călătorii alături de copii, sfaturi, sugestii și opinii, te așteptăm în Grupul Familiilor Călătoare. 

Write A Comment