Care sunt avantajele calatoriilor? De ce preferam sa calatorim in loc sa ne cumparam lucruri materiale? De ce pierdem timpul planificand, facand itinerarii, cautand obiective turistice, locuri mai putin vizitate de turisti dar importante pentru locul respectiv? De ce renuntam la atat de multe lucruri care ne plac pentru a plati o vacanta? De ce toti alergam dupa calatorii si vacante? De ce nu putem trai fara ele?

Zilele trecute am primit de o cititoare fotografia de mai jos, m-a intrebat daca sunt de acord cu aceasta afirmatie si care sunt motivele pentru care noi calatorim. Ei bine da, calatoriile sunt singurele lucruri pe care le cumperi si care te fac mai bogat. Am scris mai jos 8 motive pentru care calatoriile sunt importante in viata noastra…

https://me.me/i/travel-is-the-only-thing-you-buy-that-makes-you-13437990
  1. Amintiri si fotografii. Atunci cand te intorci dintr-o calatorie, povestesti tuturor ce ai facut, cum te-ai distrat si le arati fotografii, nu? Si noi facem la fel, dar cine nu face asa? Amintirile sunt singurele bogatii pe care le putem purta cu noi pentru tot restul vietii. Fiecare om este responsabil pentru amintirile sale, de ce sa nu ne facem amintiri de neuitat alaturi de oamenii pe care ii iubim? 
  2. Locuri noi. Ne place mult sa descoperim locuri noi, locuri mai putin cunoscute de turisti, locuri care vorbesc despre oamenii care locuiesc in acea zona. Dar pe cat de mult ne plac locurile mai putin cunoscute,  pe atat de mult ne plac locurile faimoase. Uneori ne lasam condusi de povestile citite pe alte bloguri si  mergem sa vedem si noi ce au vazut altii, pentru a ne face propria parere despre locul respectiv.  Noua adultilor ne place sa descoperim stradute inguste, cochete, cafenele,restaurante, lui David ii plac parcurile, gradinile zoologice, de aceea de fiecare data cand plecam intr-o excursie trebuie sa avem un itinerariu foarte bine pus la punct, pentru a putea indeplini dorintele fiecaruia. 
  3. Culturi noi, traditii noi. Mi se pare fascinant cum traditiile unui popor pot fi atat de diferite. Ador sa beau o cafea in centrul orasului pe care il vizitam si sa observ cultura si traditiile fiecarui popor. Imi place calmul francezilor, agitatia italienilor, ceaiul englezilor, opulenta locuitorilor din Dubai, fiecare loc are ceva aparte si pentru noi este minunat sa le descoperim. Foarte important atunci cand calatorim este ca noi, calatorii sa respectam cultura si religia tarii pe care o vizitam.
  4. Cunosti oameni noi, legi prietenii. David este cel mai prietenos si darnic copil pe care il cunosc, de aceea el isi face prieteni pe oriunde merge si ce mi se pare fantastic este ca prieteniile se leaga fara cuvinte. In fiecare tara sau loc din Romania unde am fost, am gasit persoane cu care am legat prietenii si cu care pastram cumva legatura. In Lisabona am cunoscut o familie de romani stabilita in Canada, a fost o intamplare, o simpla discutie purtata intre 3 statii de metrou, apoi o cina si de acolo o relatie draguta la distanta. 
  5. Gastronomie. Unul dintre lucrurile pe care eu ador sa le fac, si am observat ca David imi calca cumva pe urme, pentru ca B e mai conservator, este sa incerc mancaruri noi, gusturi noi, buturi noi. 
  6. Deconectare/odihna. Desi nu pare sa fie din acelasi film, atunci cand calatoresti te poti odihni. Depinde de fiecare, depinde de cum te organizezi. Noua nu ne place graba in calatorii. De acord, uneori depindem de mijloace de transport si alergam dintr-o parte in alta, dar secretul nostru pentru calatorii relaxante este inchiderea alarmelor dimineata. Atunci cand facem planul pentru o calatorie, preferam sa stam cu o zi in plus in locul respectiv pentru a nu aglomera programul si pentru a nu ne intoarce foarte obositi.  
  7. Calatoriile te ajuta sa percepi viata altfel. Pentru ca vezi mentalitati noi, cunosti perspective noi. Calatoriile iti largesc orizontul, te fac sa vezi altfel viata. Din calatorii poti invata ca se poate trai si altfel decat asa cum stii.
  8. Iti testezi limitele. Pentru ca de multe ori calatoriile ne scot din zona noastra de confort din toate punctele de vedere, cu ocazia aceasta ne testam limitele. Stiam ca am rau de mare si totusi in ultimele doua excursii cu barca nu am avut nimic. Am facut parasailing desi imi tremurau picioarele cand m-am inaltat cu balonul. David a inotat cu delfinii si s-a jucat cu maimutele in Gibraltar

Calatoriile sunt cel mai frumos mod de a ne petrece timpul liber, sunt un mod de viata. Pentru noi calatoriile sunt ca mersul la serviciu. Ne place sa calatorim si o facem de fiecare data in familie pentru ca timpul de calitate petrecut impreuna nu se poate compara cu nimic altceva.

Calatorii minunate oriunde ati alege sa mergeti.

Cum ar fi…..?/Să nu îți fie frică să trăiești cum ai visat,/ Doar un rucsac, doi prieteni și ai plecat,/ În lume.

Write A Comment