De cate ori nu ati intrat in panica atunci cand, pentru o secunda nu i-ati mai avut in raza vizuala pe cei mici?

Va spun eu, de fiecare data cand plecam undeva, mi se face pielea de gaina doar cand ma gandesc la locurile aglomerate prin care trebuie sa mergem si la faptul ca oricat de atenta as fi, intr-o fractiune de secunda il pot pierde.

Oricat de atent esti, ti se poate intampla si tie. La plaja, in piata, la supermarket, in parc, pe strada, in locuri aglomerate, cel mic poate sa dispara intr-o fractiune de secunda de langa tine. Trebuie sa fiti pregatiti si pentru astfel de situatii. Eu cu David am facut foarte multe jocuri de rol cu diverse situatii in care el se pierde sau pur si simplu se indeparteaza de mine, nu ma mai vede si se panicheaza.

Iata ce trebuie sa stie un copil atunci cand se pierde:

  • Numele lui complet, numele parintilor, adresa si numarul de telefon. Daca este prea mic pentru a retine toate aceste lucruri sau daca pur si simplu vreti sa va asigurati ca informatiile sunt corecte puteti sa ii comandati copilului o bratara pe care sa fie scrise toate aceste informatii.
    David poarta mereu la mana o bratara facuta de cei de la Bratarica Argintie (ii gasiti pe facebook) pe care are scris numarul meu de telefon. Bratarile astea pot fi si mai utile de atat pentru ca pe banutul bratarii poti scrie grupa de sange alergiile sau vreo alta problema de sanatate.
  • Sa ceara ajutorul unei persoane in uniforma ( jandarm, politist, paznic, etc).
  • Sa nu se indeparteze de locul in care se afla pentru ca parintii il pot cauta in acea zona si le va fi mai usor sa il gaseasca.
  • Daca sunt in supermarket, sa mearga la una dintre casele de marcat si sa ceara ajutorul unei casierite, aceasta poate anunta biroul de informatii.
  • Sa nu plece cu necunoscuti pentru a-si cauta parintii.

O alta solutie, dar pentru copiii ceva mai maricei sunt smartwatch-urile. Avem si asa ceva, il folosim cu succes, mai ales ca il pot suna, ma poate suna sau chiar il pot urmari in timp real pe gps. Dar ca orice gadget poate ramane fara semnal sau fara baterie.

Mie imi place sa fiu prudenta si sa fiu asigurata atunci cand plec cu David intr-o excursie asa ca bratara cu informatii este un accesoriu fara de care David nu iese din casa.

Voi ce alte sfaturi pentru aceste momente delicate aveti?

Vi s-a intamplat sa ii pierdeti pe cei mici? Cum ati rezolvat situatia?

Calatorii minunate oriunde ati merge!

P. S Asteptam mesajele voastre daca doriti sa colaboram sau daca aveti sugestii sau subiecte despre care ati dori sa discutam.

Write A Comment