Chiar daca avem variante de activitati indoor pentru iarna, va las linkul aici, noua ne plac si activitatile in aer liber. Sarbatorile sunt mai frumoase atunci cand in oras exista unul sau mai multe Targuri de Craciun. Da, stiu nu se compara cu Targurile de la Viena, dar oficialii ne asigura ca este cel mai mare targ de specialitate din Romania si ca este o destinatie de neratat.

Targul de Craciun este deschis intre 30 noiembrie si 26 decembrie in Piata Constitutiei din Bucuresti iar atractia targului o reprezinta Casa Magica a lui Mos Craciun.

Ce gasim la targ?

  1. Casa Magica a lui Mos Craciun. Locul preferat al copiilor. Pana pe data de 24 decembrie casuta Mosului este deschisa pentru vizitatori. Pe data de 14 decembrie Mos Craciun isi va face si el aparitia la targ, pana atunci Elfii va asteapta bucurosi sa ii vizitati si tot ei primesc si scrisorile pentru Mos Craciun. Programul il gasiti in fotografiile de mai jos.                                                              
  2. 100 de casute cu produse de sezon, decoratiuni, cadouri. Deschis zilnic intre 10.00- 22.00
  3. O zona gastronomica cu loc de servit masa. Deschis zilnic intre 10.00- 22.00 
  4. Carusel- gratuit, se intra in ordinea venirii. Deschis zilnic intre 10.00- 22.00. Lui David i-a placut tare mult Caruselul, am urcat si eu cu el si mi-am amintit de copilarie. 
  5. Patinoar. Deschis zilnic intre 10.00- 22.00
  6. Ieslea care reda momentul nasterii lui Iisus. David a fost foarte impresionat de aceasta reprezentare, a pus multe intrebari si chiar i-am povestit momentul nasterii lui IIsus. 
  7. Bradul de Craciun inalt de 30 de m. 
  8. Scena unde zilnic vor canta orhestre, grupuri de colindatori, catareti de muzica populara dar si cantareti de muzica pop, rock, etc.

David voia ciocolata calda cu bezele iar eu muream de pofta sa mananc scovergi, asa ca ne-am urcat in metrou si am plecat spre targ.  

 

Cam frig, iar soarele cu dinti nu ne-a ajutat foarte tare, dar odata ajunsi aici , ne-am incalzit cu diverse bauturi calde. Noi am ales sa mergem duminica la prnaz pentru a evita aglomeratia.

Sa va pregatiti portofelele si rabdarea intrucat preturile sunt destul de piperate iar cozile sunt destul de mari mai ales la preparatele traditionale. La casuta cu poale in brau, scovergi si cozonaci, oamenii erau asezati pe 3 randuri si fiecare rand avea cell putin 20 de persoane, dar a meritat asteptarea pentru ca produsele au fost delicioase!

Intrarea este libera atat in cadrul targului dar si la atractiile din cadrul lui.

Per total targul este destul de mare, cu produse pentru toate gusturile, merita sa va petreceti 2 ore intr-o seara sau in weekend cu cei mici aici. Noua ne-a placut si cu siguranta vom merge si weekendul acesta pentru produsele traditionale gatite la ceaun.

Calatorii placute oriunde ati merge!

Cu prietenie,

 

Write A Comment