Cum ar fi să nu-ți fie frică să trăiești cum ai visat?
Doar un rucsac, doi prieteni și-ai plecat în lume…

Eu și B făcusem drumul București-Barcelona de vreo 2 ori cu mașina înainte să hotărâm să repetăm experiența și cu David. Știam la ce ne înhămăm, știam că va fi greu, că va fi obositor, dar nu ne-am lăsat bătuți.

Am pregătit excursia îndeaproape până la ultimul detaliu. Urma să plecăm cu mașina, împreună cu David, care avea 2 ani si 7 luni, până la Barcelona și înapoi. Am pregătit pașapoartele, asigurările de sănătate, jucării, medicamente, bagaje peste bagaje, căruciorul și am plecat la drum. Despre organizarea vacanțelor în care plecăm cu mașina, am scris aici, iar despre trusa de medicamente, am scris aici.

 

 

 

 

 

 

 

 

Mai jos am făcut o listă cu orașele pe care le-am vizitat pe parcursul celor 8000 de km. În fiecare oraș vizitat am bifat centrul și locurile vestite printre turiști. În orașele pe care le vizitasem anterior am preferat să ne amestecăm printre localnici, să uităm că suntem doar în trecere, să ne încărcăm bateriile cu veselie și bunăstare.

  1. Am plecat din București și prima oprire a fost la Arad. În Arad fusesem de nenumărate ori, așa că am trecut repede peste el, am făcut câteva fotografii pentru albumul excursiei și am plecat spre Viena unde urma să oprim următoarea noapte.
  2. Și la Viena fusesem de câteva ori înainte, dar nouă ne place mult orașul așa că am ales să ne încărcăm bateriile aici. Ideea a fost că nu vizitasem niciodată Viena vara, așa că am profitat de ocazie. Grădina zoologică a fost mult mai spectaculoasă. 
  3. Am plecat din Viena spre Veneția. A fost prima dată pentru toți trei. Am stat în Mestre, un orășel foarte aproape de Veneția, la circa 15 minute cu autobuzul. Aici am stat 2 nopți. Am vizitat piața San Marco unde ne-am jucat cu porumbeii. David nu voia să mai plece de acolo, nu am mai văzut porumbei așa prietenoși. Nu am intrat in Palatul Dogilor, dar l-am admirat de afară. Plimbările pe Canale Grande sunt un must. Podul și piața Rialto, Puntea suspinelor sunt câteva dintre locurile frumoase din Veneția. Mai multe detalii o să vă spun într-un articol separat. Pentru noi a fost o aventură faptul că eram cu căruciorul, nu este imposibil dar trebuie puțină răbdare pentru că sunt multe poduri și trepte. Pentru că am stat în Mestre, nu am lăsat nici centrul lui nevăzut. 
  4. Al patru-lea oraș în care ne-am oprit a fost Genova. Deschizătorul Coastei de Azur cum îmi place mie să îi spun, este un oraș care pe mine mă fascinează. Extremele sunt la ele acasă. Plajele ascunse între clădiri, portul, acvariul, centrul, toate merită vizitate.                                                    
  5.  De la Genova la Marsilia sunt 400 de km, am ajuns noaptea așa că nu am văzut prea multe. Văzusem Marsilia înainte și părerea mea a rămas  aceeași. Este un oraș murdar, unde sărăcia și bogăția se îmbină perfect. Străzile mizere, cu miros de gunoi nu m-au încântat deloc.  Am vizitat portul vechi și am plecat spre Barcelona. Lângă Marsilia am găsit o plajă drăguță  unde am petrecut jumătate de zi și unde am mâncat niște scoici excepționale. Tot aici am văzut și cum arată o parcare de bărci.
  6. În drum spre Barcelona am făcut  o oprire la Nimes. Un orășel micuț, cochet, unde noi ne-am relaxat cu o înghețată și David cu o pauză binemeritată în parc.         
  7. Ajunși în Barcelona, am stat 5 zile. Vai cât ador orașul ăsta! Am mai fost în Barcelona cu B de 2 ori, dar niciodată nu am stat mai mult de 2 zile. Vizitasem doar o parte din obiective, iar acum cu David am reușit să le bifăm pe toate. Parcul Guell ne-a lăsat pe toți 3 cu gura căscată. Mai multe detalii în articol separat 😛
  8. La întoarcere în drumul spre Nisa am intrat în Cannes cât să ne facem o fotografie pe covorul roșu și să admirăm yachturile luxoase. A fost un traseu foarte obositor, 650 de km. În Nisa am ajuns seara, dar orașul ne-a fascinat. Dacă ar trebui să aleg un oraș din Franța în care să mă mut, aș alege Nisa. 
  9. La Monaco și Monte Carlo am petrecut o zi. Ziua în care oboseala lui David și tantrumurile de 2 ani s-au făcut simțite.  Trebuiau să apară nu? Monaco e paradisul de pe Coasta de Azur și trebuia să îl vizităm cu tantrumuri sau nu 😛                                                           
  10. După un drum de 300 de km am ajuns în Milano. David fusese aici deci am fost mult mai relaxați cu vizitatul. Am mâncat coastele noastre preferare la Road House și ne-am plimbat. Ne-am încărcat bateriile și am pornit spre Viena.                                                                              
  11. La Viena, pentru că am tot fost de nenumărate ori, ne-am odihnit și am plecat spre Budapesta unde am mai petrecut o zi pe malurile Dunării.

În fiecare oraș unde era posibil am făcut plajă și pentru deliciul lui David am vizitat toate grădinile zoologice și acvariile de pe traseu.

În zilele în care aveam de parcurs distanțe mari, pranzul îl luam în Autogrill-uri sau ne opream în diferite orășele de pe traseu. Am luat cu noi și borcănele și steamerul 2 în 1 dar nu le-am folosit pentru că peste tot am găsit mâncare adecvată vârstei lui David.

Dacă faceți multe opriri, așa cum am făcut noi, ar fi bine să vă pregătiți hainele în pachete separate. Astfel, nu veți fi nevoiți să cărați toate valizele în camera în fiecare seară. Credeți-mă, când ajungi după 600 de km noaptea la hotel, nu îți arde să cari toate bagajele din mașină ca apoi dimineața să le duci înapoi. Noi am avut o geantă cu cele necesare zilnic plus medicamente și hainele organizate pe zile, în pachete separate.

După cum am precizat la începutul articolului, ne-am făcut asigurări de sănătate, niciodată nu plecăm fără asigurări. Deși nu ne doream, într-o noapte am ajuns la spital pentru că David a alunecat în baie și s-a lovit la cap. În momentul ăla de panică, am uitat toată medicina pe care o știam, așa că am chemat salvarea. Nu a pățit nimic, dar sperietura a fost pe cinste și după ce a trecut totul ne-am felicitat că nu plecasem fără asigurari de sănătate.

Traseul a fost lung, obositor, dar a meritat din plin! Ne-am testat limitele iar David a rezistat eroic. Cu siguranță am repeta expriența, dar data viitoare pe un traseu spre nord.

Sper că v-a plăcut articolul. dacă da, like and share!

După cum știți fotografiile ne aparțin și nu pot fi folosite fără acordul nostru.

Vă mulțumim că ne urmăriți pe Facebook și Instagram!

 

 

 

 

 

Write A Comment