Budapesta este orașul prin care trecem și unde oprim de fiecare dată când plecăm cu mașina într-o călătorie spre vest. Ne place mult și l-am vizitat de nenumărate ori, dar niciodată nu am stat mai mult de 3 zile. Pentru noi este locul unde am mâncat cel mai bun gulaș, pentru David, este un loc de joacă excelent.

Ce îmi place foarte mult la acestă destinație, este că poți ajunge cu mașina destul de ușor din orice colț al țării noastre. Traseul cu mașina este mult mai convenabil la preț în comparație cu avionul.

Când ajugem în Budapesta stăm de fiecare dată la același hotel de pe malul Dunării. Camera cu vedere spre Parlament este preferata lui David. Dimineața stăm minute în șir la geam, și urmărim vapoarele.

Primul lucru pe care l-am văzut a fost Podul cu lanțuri. David a fost fascinat de statuile leilor care păzesc podul de o parte și de alta a Dunării.

Cetatea Buda, cuprinde CastelulBastionul pescarilor și Catedrala Mathias. Până la Castel am urcat cu fuicularul. A fost prima dată pentru toți 3. Ajunși sus, David a fost atracția turiștilor. Am văzut schimbul de gărzi și apoi ne-am pierdut pe străduțele cetății.

 

 

Un alt loc  unde voiam să ajungem era bazarul și vestita stradă Vaci Utca. Recunosc, eu mai mult am vrut să mergem, dar băieții s-au conformat.

Tropicarium este locul unde toți copiii care vizitează Buudapesta ar dori să ajungă. Spre rușinea noastră am aflat de el la a doua vizită. Tropicariumul este în incinta unui supermarket Tesco. M-a impresionat plăcut. Chiar e un must dacă ajungeți în Budapesta. La o anumită perioadă de timp ( 5 minute cred) începe o ploaie tropicală adevărată, fascinant! David a fost în culmea fericirii, dar cred că vă așteptați la asta, nu? Mai multe despre Tropicarium, aflați aici.

Un alt lucru care mi s-a părut wow este autobuzul amfibie. Ei bine, da, există un autobuz cu care poți face plimbări pe Dunăre. Noi l-am văzut la ultima vizită, și l-am pus pe listă.

Dacă tot suntem la capitolul Dunăre, pe margine sunt foarte multe vapoare- restaurant unde puteți lua masa și în același timp să vă bucurați de priveliște. Cina este super romantică, noi ne-am bucurat de romantism în 3 😛

Insula Margareta este ca un paradis în mijlocul apei. Dacă vreți să evadați din aglomerația orașului, aceasta este cea mai bună variantă.

Lângă oraș, la 110 km de oraș este un loc de vis, lacul Balaton.Dacă ajungeți cu mașina, rezervați-vă o zi pentru lac, nu veți regreta.  De jur împrejurul lacului sunt nenumărate stațiuni care mai de care mai atractive. Noi ne-am oprit în Siofok. Ne-a plăcut și sigur o sa revenim pentru câteva zile. Zona este perfectă pentru familii.

Ce nu am văzut dar este pe listă:

  1. Aquaworld Resort Budapest
  2. Atelier de ciocolată la Szamos Chocolate School, atelierul se află pe vestita Vaci Utca și poate fi o experiență minunată pentru cei mici.
  3. Grădina zoologică.
  4. Peșterile din Buda. Budapesta se află pe izvoare de  apă termală (118 mai exact, se spune că Budapesta este orașul spa-urilor). Izvoarele au format aceste peșteri dar doar câteva sunt deschise pentru vizitatori. Cea mai renumită este Palvolgyi. Dacă vreți să le vizitați nu uitați să vă luați haine groase.

Budapesta este un oraș frumos, care merită vizitat, are aer de vacanță pe toate străduțele!

Dacă v-a plăcut articolul nostru, recomandați-l și altor persoane.

Ne puteți urmări atât pe Facebook cât și pe Instagram. Vă așteptăm!

P.S Fotografiile ne aparțin și nu pot fi folosite de alte persoane fără acordul nostru.

 

2 Comments

Write A Comment