Dacă vreți să evadați un weekend, Milano este soluția perfectă. Puteți găsi oferte atât la biletele de avion dar și pachete foarte convenabile.

Milano este perfect pentru o escapadă de trei zile. Deși mulți spun că în afară de shopping nu ai ce face, mie îmi place orașul, îmi place să mă pierd pe străduțe, să savurez gelato și să mă bucur de Italia. Pentru David, Milano a fot prima destinație în afara țării, tot spre Milano a fost și primul lui zbor.

Noi am tot vizitat Milano, în trecere sau citybreak, cred că am fost de vreo 6 ori, dar tot m-aș întoarce pentru câteva zile oricând.

Lângă Milano sunt trei aeroporturi, Malpensa, cel mai mare, Linate și Orio al Serie sau Bergamo. De la aeroport spre oraș circula Shuttle bus-uri care după părerea mea sunt varianta perfectă. Autobuzele opresc la Gara Centrale și de acolo poți lua metroul sau taxi-ul spre destinația dorită.

Ce am vizitat?

  1. Domul din Milano. Cea mai impozantă clădire din oraș. Este a cincea catredrală ca mărime din lume și pe primul loc în Italia. E o clădire superbă, o pot privi minute în șir fără să mă plictisesc. De fiecare data observ ceva nou. Detaliile gotice, turnurile, statuetele le-am admirat atât în interiorul catedralei, cât și pe acoperiș. Biletele le puteți cumpăra de la casa de bilete situată lângă Dom sau de aici. Pe terasă se poate urca pe scări, noi așa am făcut, sau cu liftul (recomand dacă sunteți cu cărucior). Înainte de a urca ne-au verificat bagajele.                                                                                                                                       
  2. Dacă tot sunteți lângă Duomo, nu ratați Galeriile Vittorio Emanuele II. În capitala modei, trebuia să fie o clădire unde cele mai cele firme de modă să-și etaleze magazinele. Pardoseala din marmură este uimitoare. Poți spune că toți se descalță când intră acolo, atât de bine întreținută este. În mijlocul galeriei, pe pardoseală, se află stema orașului Torino, un taur. Legenda spune că dacă te învârți de trei ori cu călcâiul pe testiculele taurului vei avea noroc în viață. Vreți să știți de câte ori s-a învărtit David? S-a făcut coadă în spatele lui 😛                                                                                                                                                               
  3. Mergând până în capătul galeriilor veți ajunge la Scala di Milano (Teatrul). Pe mine m-a dezamăgit, o clădire veche, ponosită, sincer mă așteptam la ceva grandios, măcar de dimensiunea Operei din Viena.                                                                                           
  4. Castelul Sforzesco. Ridicat pentru familia Visconti, a cărei reședință a fost, ulterior restaurat de Sforza, este un loc deosebit care merită vizitat. Plimbarea prin castel o puteți face gratis, pentru muzee se plătește o taxa unică. Una dintre atracțiile castelului este fântâna arteziană în formă de tort.                                                        
  5. Cartierul Brera. Aici puteți să vă pierdeți pe străduțe, să mâncați gelato. Puteți pur și simplu să respirați Italia. Dolce far niente la o terasă cu un latte macchiato în față este activitatea mea preferată. Ah, stați, asta e o vacanță alături de copil. Repet, dolce far niente în timp ce desenez, ascult povești despre dinozauri și beau un latte macchiato este activitatea mea preferată. De obicei împart copilul și activitățile cu tatăl lui, unul se bucură de peisaj, celalalt este compania perfectă pentru David, doar că nu facem asta foarte des pentru că ideea este să și petrecem în 3, nu doar să fim 3.                                                                                                                                                     
  6. Biserica Santa Maria Delle Grazzie unde puteți să admirați celebra pictura a lui DaVinci, Cina cea de Taina. Atentie insă: se intra doar cu rezervare facuta in prealabil pe internet!

Dacă ați ajuns la Milano, rezervați-vă o zi pentru Lacul Como, nu veți regreta. Noi am ajuns într-o zi ploioasă de martie, dar ne-am promis să revenim vara. Ne-a plăcut foarte mult zona, orașele seamănă cu cele din 5 terre, e un loc deosebit cu siguranță.

Am luat bilete din Gara Centrale spre Varena, am făcut o oră până acolo, numai bine pentru că David a tras un pui de somn. V-am spus mijloacele de transport au praf de somn.

Deși era ceață puteai să vezi cum munții se împreunează cu lacul, Varena aștepta cuminte oaspeți. Vremea ploioasă a speriat turiștii, centrul era cam gol, dar asta ne-a ajutat să admirăm în liniște peisajul. Din Varena am luat un ferry până in vestitul Bellagio. Puteți lua ferry-boat spre orice oraș din Como, circulă frecvent și distanțele se parcurg destul de repede.

În Bellagio, perla zonei Como, am urcat pe străduțele care dacă ar putea vorbi, vai câte ar avea de povestit. Am văzut și vestita Biserica San Giacomo și am admirat peisajele.

 

Mă veți întreba ce face David în călătoriile în care vizităm sau mergem foarte mult. În fiecare călătorie căutăm să facem/vizităm locuri interesante pentru el. Ne limităm la puterile și răbdarea lui. De multe ori inventăm povești, sau chiar transformăm istoria în povești. Facem jocuri de cuvinte legate de locul pe care îl vizităm, colorăm atunci când suntem la masă și facem pauze destul de des.

Fiecare călătorie este o lecție atât pentru el cât și pentru noi. David adoră hotelurile, în fiecare vineri ne întreabă dacă mergem la hotel.

Care este următoarea voastră destinație?

 

 

Write A Comment