Viena este unul dintre orașele noastre de suflet. De ce? Pentru că l-am vizitat de multe ori, pentru că este accesibil, pentru că dacă biletele de avion sunt foarte scumpe, mașina este o soluție avantajoasă și pentru că distanța este la limita acceptabilului pentru noi. Ne place să mergem cu mașina în Viena pentru că așa ne oprim pe drum și mai vizităm și alte locuri frumoase printre care și Budapesta.

Să revenim la Viena. Am văzut zilele trecute că a fost desemnat locul unde se poate trăi cel mai bine. Ei bine adevărul este că ai atâtea oportunități încât și eu m-aș muta acolo.

Dacă spui Viena, spui târg de Crăciun. Am fost 4 ani la rând cu David, de fiecare dată a fost fascinat. Viena este un oraș plin de atracții în orice anotimp, oricând ai hotărâ să mergi la Viena este antimpul perfect.

 1. GRĂDINA ZOOLOGICĂ DE LA SCHÖNBRUNN este preferata lui David. Ar sta o zi întreagă acolo, este facinat și asta cred că spune tot. Grădina zoologică se află în incinta palatului cu același nume. Un lucru care îmi place mult este că sunt câteva restaurante unde poți lua prânzul și așa poți sta să admiri toate animalele cât vrei tu. Mi-a plăcut mult că animalele sunt foarte bine îngrijite, mediile în care stau sunt bine gândite, seamană cu mediul lor natural iar spațiile sunt generoase.                                       La Schonbrunn am ajuns și cu trenul/tramvaiul, dar și cu mașina ( este o parcare cu plată undeva în zonă, la 10 minute de intrarea în parc). 
 2. PALATUL SCHÖNBRUNN- MUZEUL PENTRU COPII (KINDERMUSEUM “SCHLOSS SCHÖNBRUNN ERLEBEN”). Dacă tot ați ajuns la zoo, intrați și în muzeu, nu o să vă pară rău. Este pentru copii mai mari, se pot organiza aici și zile de naștere. Fiecare puști poate deveni rege/regină pentru o zi. 
 3. RATHAUS. Ei bine, iarna aici este cel mai mare târg de Crăciun din Viena. Târgul de Crăciun este emblema orașului. La târg găsiți tot ce vreți de la vestitul würstel, turtă dulce, vin fiert, la suveniruri care mai de care. Vara, vă puteți plimba în parcul din față și puteți vizita  clădirea. 
 4. PALATUL IMPERIAL HOFBURG. Când suntem cu David nu vizităm muzee pentru că s-ar plictisi și clar ideea principală a unei vacanțe cu el nu este o criza de plâns ci distracția comună. Prin urmare când suntem cu el vizităm locuri de interes comun. La palat voiam să mergem pentru schimbul gărzilor pe care l-am urmărit cu gura căscată, mai ales David. În cadrul Palatului puteți vizita Muzeul Sissi sau Apartamentele imperiale. 
 5. SCHMETTERLINGHAUS (CASA FLUTURILOR). După cum v-am mai spus, mie imi este frică de fluturi, dar aici am intrat pentru că era foarte frig afară și băieții voiau neapărat să intrăm. Acest muzeu se află în fosta grădină regală (Burggarten) făcută pe model englezesc (este o clădire din sticlă).
 6. ȘCOALA DE CĂLĂRIE SPANIOLĂ. Dacă sunteți pasionați de cai, aici aveți ocazia să vedeți ce înseamnă precizie. Spectacolul făcut de caii din rasa lipitani și de călăreți vă va fascina. Dacă vă doriți o călătorie cu trăsura nu ezitați, este o experiență frumoasă. Deși este fascinat de cai, lui David i-a fost frică de plimbarea cu trăsura, așa că am spus pas.
  1. CATEDRALA SFÂNTUL ȘTEFAN. O catedrală spectaculoasă care își înalță turnurile peste aglomerata Vienă, este un simbol al orașului. Sigur nu ai cum să o ratezi, toți turiștii merg spre Stephansplatz. Dacă te poziționezi cu fața la catedrală, și vei merge pe bulevardul din partea dreaptă (Kärntnerstrasse) vei ajunge la Operă ( de Anul Nou se instalează în piața operei panouri imense pe care se transmite în direct Spectacoul de Anul Nou). Pe acest bulevard se află un centru comercial Steffl care adăpostește la ultimul etaj un restaurant tare drăguț cu panorama spre catedrală. Noi am luat micul dejun acolo. 
 7. Atunci când obosiți și aveți nevoie de o pauză vă propun să intrați în STADTPARKEste cel mai mare parc public din Viena. Aici veți putea admira monumentului din aur al lui Johann Strauß.
 8. MUZEUL COPIILOR DIN VIENA. Noi nu am ajuns aici, dar este pe listă. Detalii puteți găsi aici.
 9. PARCUL DE DISTRACȚII PRATER . Dacă vă plac parcurile de distracții cu siguranță aici vă veți distra maxim. Noi am urcat în roată, am văzut Viena de sus, ne-am dat în căteva atracții specifice vârstei lui David și apoi am vizitat muzeul Madame Tussauds.
 10. MUZEUL MADAME TUSSAUDS. Este în incinta parcului Prater. A fost prima dată când am intrat într-un muzeu de ceară. David a fost atât de uimit încât a adormit. Am rugat-o pe regină să se ocupe de el cât ne-am plimbat noi :p 
 11. HAUS DES MEERES (ACVARIUL). Se află în apropierea străzii principale Mariahilferstrasse, vestită pentru shopping. Acvariul se află într-o clădire cu multe etaje și la fiecare etaj sunt făcute cu măiestrie ecosisteme pentru diferite animale acvatice. La parter am trecut printr-un tunel (acum mai toate acvariile au tunel), apoi am văzut un acvariu imens cu rechini ciocan, atracția locului.                                                        Lui David i-a plăcut foarte mult sera tropicală. Un pod din lemn și funie, cascada, maimuțele, păsările colorate, te făceau să te simți ca în junglă. 
 12. HUNDERTWASSERHAUS o clădire cu apartamente vopsite diferit. Este ca un tablou în mărime naturală pe stradă. Foarte interesant. 

Viena poate fi o variantă de vacanță  low budget. Deși mergem des cu mașina găsim peste tot parcări dar și mijloacele de transport în comun sunt atât de bine puse la punct încât te poți descurca oricum. Poți găsi peste tot pe stradă mâncare ieftină și bună. Pentru copii au peste tot activități, locuri special amenajate. Poți merge liniștit cu căruciorul în Viena, pentru ei copiii sunt foarte importanți și acordă foarte mare atenție nevoilor lor.

Pentru mai multe informații legate de alte locuri pentru vizitat, bilete, orar intrați aici.

 

 

Write A Comment