In Iasi am fost de multe ori, cu si fara David dar pot spune ca atunci cand l-am vazut cu David mi-a placut mult mai mult. Poate pentru ca l-am vazut prin ochii copilului, sau poate pentru ca am stat sa admir fiecare frunza si fiecare gargarita fara sa ne grabim, nu stiu exact motivul, dar eu una, m-as duce la Iasi si maine.

Din Bucuresti pana la Iasi sunt aproximativ 380 de km adica 6 ore de mers. Cam mult, dar merita drumul cu masina pentru ca pe drum sunt cateva locuri frumoase si interesante pentru cei mici unde puteti opri. Prin urmare, ne pregatim temeinic pentru calatoria cu masina si pornim la drum. Pentru cei care nu vor sa mearga cu masina, exista varianta avion, sunt curse interne directe.

Ajunsi la Iasi am fost intampinati de un oras foarte primitor si frumos. Bravo celor care se ocupa de acest oras, faceti treaba buna, continuati asa!

Ce am vazut in Iasi?

Primul loc in care am fost, da stiu nu ar trebui sa ma laud cu asta, a fost Mall Palas. Frenezia cumparaturilor dar si  premiul de cel mai frumos mall din Romania m-a facut curioasa, trebuia sa vad si eu locul ca sa pot confirma spusele, nu? Partea buna a mall-ului, ca sa nu par asa de materialista,  este faptul ca din mall se iese intr-un parc absolut minunat de unde se vede superbul Palat de Cultura ceea ce face ca premiul sa fie pe bune din punctul meu de vedere.

Scarile terasate, fantanile, gazonul tuns la milimetru toate se imbina perfect, m-am simtit ca la Viena. Prin parc se poate urca la Palat.  Programul si detaliile despre muzeele din interiorul Palatului il puteti gasi aici. Tot in incinta Palatului se afla si Turnul cu ceas, care merita vizitat macar pentru panorama pe care o ofera.

Pe Bulevardul Stefan cel Mare si Sfant, o zona superba de promenada, cu tei care te imbie cu mirosul lor dulceag stau semete una langa alta Manastirea Sf. Trei Ierarhi, Catedrala Mitropolitana Iasi unde se afla Moastele Sf. Parascheva, Primaria orasului si catedrala Catolica.

 

 

 

 

 

  • Stiati ca in Iasi s-au construit primu l Teatru National si prima Universitate de stat? Daca nu, va invit sa le vizitati, sunt capodopere de arta.

Cea mai mare Gradina Botanica din Romania se afla tot la Iasi, am vizitat-o cu David, cel putin o ora ne-am pierdut pintre plante colorate si frumos mirositoare.

Perla orasului este parcul Copou. Teiul lui Eminescu vechi de sute  de ani, este sursa de energie a acestui oras si troneaza maret in aces parc. Aici este locul perfect pentru timp de calitate cu ce mici. David a ascultat cu atentie poeziile pe care i le-am citit ( doua ca de mai multe nu a mai avut rabdare).

Bojdeuca lui Creanga merita vizitata clar, nu o ratati. Noi pe treptele din fata bojdeucii am servit un picnic grozav.

Unde am mancat in Iasi?

  1. La restaurant Panoramic din cadrul Hotelului Unirea, mancarea este foarte buna si privelistea minunata.
  2. Daca vreti mancare traditionala, La Conac noua ne-a placut mult. Ciorbele sunt delicioase!

Noua ne-a placut Iasiul, este un oras versatil, care iti ofera foarte multe lucruri si locuri interesante. Este perfect de vizitat si cu si fara copii.

P. S Fotografiile ne apartin si nu le puteti folosi fara acordul nostru.

P.P.S In curand mai multe fotografii.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Write A Comment