La 4 dimineața am ajuns  la aeroport, am prezentat pașapoartele, ne-am îmbarcat și am pornit la drum. Destinația? Bruges apoi Bruxelles.

Am aterizat pe Charleroi Sud și de acolo am luat un autocar până în Bruges. Teoretic drumul ar trebui să dureze o  oră, noi am făcut două ore pentru că autostrada era foarte aglomerată.

Sfat: asigurați-vă că cei mici și-au făcut toate nevoile, că aveți apă, mâncare și jocuri pentru că autocarul oprește maxim 3 minute în Gent.

Am ajuns în Gara Centrală, ne-am cazat și am pornit la plimbare. David abia aștepta să intre în toate magazinele cu ciocolata, dar să ne înțelegem, nu doar să intre, ci să guste toată ciocolata :p

Se spune ca Bruges este Veneția Belgiei….nu știu ce să spun despre asta, sunt câteva canale, apă multă, dar nu se compara. Prefer să spun ciocolată și dantelă când vorbesc despre Bruges.

Am stat două zile, două zile în care am simțit că suntem în vacanță. Ne-a plăcut mult orașul, și B a confirmat,  iar el este greu de mulțumit. Dar dintre noi toți, fanul numărul 1 este David, s-ar muta aici și ar mânca ciocolată la micul dejun, prânz și cină.  În Bruges până și berea are gust de ciocolată.

Cred că două zile sunt suficiente pentru a vizita orașul, asta dacă nu vrei să faci băi repetate cu ciocolată.

Unul dintre must do-urile din oraș este plimbarea cu barca. Canalele sunt date în folosință doar pentru firmele care se ocupă cu turismul. Sunt câteva locuri de unde cumperi bilete și aștepti circa 10 minute până te urci într-o barcă. Șoferul bărcii este și ghid, ne-a explicat și arătat în olandeză, engleză și franceză, foarte drăguț. Turul durează 30 de minute.

Centrul orașului este impresionant, Grote Markt  (piața centrală) este locul perfect pentru fotografii. Casele colorate sunt superbe, zici că sunt din turtă dulce.

Aici în piață nu poți rata Turnul Belfort, are 366 de trepte, David inițial s-a arătat curajos, dar a renunțat. Puteți urca pentru priveliste, mama mea a urcat și a spus că este wow.

Tot în zona aceasta stau parcate frumos căruțele care te pot plimba prin tot orașul.

Îți recomandăm să mergi să vezi morile de vânt. Din centru ajungi in 10 minute pe jos. Eu imi doream de mult să le văd. David le văzuse doar pe cele moderne și oricum nu de aproape.

După cum vă așteptați, la Bruges exista Muzeul cartofilor prăjiți și Muzeul ciocolatei….intr-un cuvânt Delicioooos! Adulții pot merge și la Muzeul Berii, berea inclusă în prețul biletului face toți banii :p

Ce vă recomandăm?

  1. Nu uitați umbrela acasă!
  2. Cicolata de la Leonidas- preferata mea! Vă recomand ciocolata belgiană făcută în casă, e senzațională.
  3. Carofii prăjiți din Belgia sunt cei mai buni din lume. Așa spun criticii, eu pot sa confirm că sunt delicioși.
  4. Waffles, waffles, waffles!
  5. Scoicile sunt altă specialitate a lor.
  6. Pentru că am recomandat doar mâncare, vă recomandăm și o plimbare cu bicicleta. Vă veți distra!

Știu, multă mâncare. Trebuie să țineți cură de slăbire după această vacanță.

Dacă vă place articolul nostru, vă rugam share! Vă așteptăm și pe instagram!

P.S Fotografiile ne aparțin și este interzisă folosirea lor fără acordul nostru.

 

 

Write A Comment