Călătoriile de la sfârșitul săptămânii sunt preferatele noastre, nu trebuie să ne luăm concediu, ne deconectăm și schimbăm mediul pentru 2-3 zile. Mini excursiile acestea sunt preferatele lui David pentru că plecăm de acasă și ne cazăm la hotel.

La început de septembrie ni se făcuse dor de bălăceală, poate ultimul weekend în care mai puteam merge la mare așa că am zis că trebuie să profităm.

Am hotărât să mergem la Balcic, ultima vizită o făcusem cu 7 ani în urmă.

Zis și făcut, am plecat la drum pe traseul București-Constanța- Vama Veche- Balcic. Sunt 305 km, iar ca și timp, durează aproximativ 3 ore și jumătate. Atenție la vamă, copiii indiferent de vârstă trebuie sa dețină pașaport, adulții având posibilitatea sa trecă vama doar cu buletinul.

La intrarea în Bulgaria trebuie să cumpărați vigneta. Aceasta costă 8 euro, puteți plăti în lei, leva sau euro. Avantajul dacă pot să ii spun așa, de a plăti în lei îl aveți pe tot litoralul bulgăresc, cursul valutar în schimb nu e așa de bun.

Balcicul este un oras plin de istorie, aici se află castelul Reginei Maria, un loc minunat, misterios, unde te poți simți rege/regină pentru o zi.

Am ajuns în oraș vineri seara, ne-am cazat la un hotel aproape de faleză care avea și piscină (cererea lui David pe care am îndeplinit-o mai ales că în Balcic nu prea ai unde să faci plajă).

Sâmbăta am petrecut-o la piscină, ne-am plimbat pe faleză și am vizitat Castelul și Grădina Botanică.

La Palat se poate ajunge din centru, pe jos, un drum de 10 minute sau cu mașina (există parcări special amenajate).

Taxa de intrare la Grădina Botanică este de 7 leva, David nu a plătit, întrucât copiii sub 6 ani intră gratis. Pentru intrarea în castel se mai plătesc 5 leva.

O zi întreagă te poți plimba pe cărările castelului fără să te plictisești. Arcade, poteci ascunse, chioșcuri, cascada, sunetul apei, marea, toate ca într-un basm.

Dacă ajungeți acolo, nu uitați să vizitați vinoteca, aveți posibilitatea să degustați vinuri care mai de care mai deosebite (eu am plecat acasă cu o sticla de vin de trandafiri), dulcețuri (David a fost încântat, nu ar mai fi plecat de acolo, deh, dulcele si copiii) sau puteți cumpăra suveniruri.

David este un mare iubitor de pisici, a fost în lumea lui în Balcic, pisicile sunt la ele acasă, stau la mângâiat, iar el a profitat ?

Duminică am plecat spre casă, am vrut să oprim la Dalboka pentru scoici, dar David a adormit în mașină și nu am vrut să îi stricăm somnul.

Ce ne-a plăcut?

  • Meniul în română peste tot
  • Puteam plăti în lei dar la un curs destul de prost
  • Multitudinea de restaurante de pe faleză
  • Mâncare bună, proaspătă
  • Oamenii foarte amabili
  • Castelul și toate împrejurimile

Ce nu ne-a plăcut?

  • În Balcic este o plajă dar foarte mică cu pietre

 

Fiecare weekend alături de băieții mei este magic.

Write A Comment