Belgia, țara ciocolatei și a cartofilor prăjiți sună perfect dacă vrei o minivacanță de 4 zile cu un copil și un soț iubitori de ciocolată. Am ales Bruges si Bruxelles și am pornit la drum.

Vă spuneam că am aterizat pe Charleroi Sud și primele 2 zile le-am petrecut în Bruges, oraș care ne-a plăcut foarte mult. Din Bruges în Bruxelles am mers cu trenul. A durat aproximativ o oră până am ajuns în Bruxelles Midi. Această gara este foarte aproape de centru, dar are și legături cu mijloacele de transport în comun ceea ce o face foarte accesibilă. David ca de obicei, a dormit în tren :p

Punctul O al orașului este Grand Place sau Grote Markt. Practic este cel mai important punct de atracție al orașului. Din doi în doi ani la mijlocul lunii august această piață este pavată cu un covor imens de flori.

Unul dintre lucurile care l-au amuzat foarte tare pe David a fost Manneken Pis. Ce este? Este celebra statuie a baiețelului care face pipi. Nu vă imaginați că este ceva wow! Eu aveam impresia că este o operă de artă sau ceva fantastic. Ei bine nu, este o statuie mică în colțul unei clădiri. Ce mi-a plăcut mult în schimb în zona aceea, au fost magazinele cu waffles și terasa cu copaci înfloriți de vis a vis.

David a râs în hohote când a văzut statuia și apoi m-a întrebat ”Dacă băiețelul ăsta poate face pipi așa oriunde, eu de ce nu pot?” Moment în care eu m-am blocat :)))) Am reușit să îl conving că este un simbol și atât.

Mini Europe este un obiectiv pe care nu trebuie să îl ratați. Veți găsi aici toate clădirile importante din Europa. România este reprezentată de Palatul Mogoșoaia. A fost o experiență foarte faină, asemnănătoare cu cea din Dubai, cănd am vizitat Global Village.

Atomium este o clădire structurată pe 8 niveluri, are forma unui atom și este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Bruxelles. Am văzut fotografii făcute de sus, este ceva spectaculos. Noi nu am urcat pentru că, ați ghicit, David a vrut la Mini Europe și nici nu a vrut să discute despre vizitarea atomului. A spus că, ”Data viitoare când o sa cresc, o să urcăm.”.

Nu puteam ajunge în capitala Europei fără să vedem Parlamentul European. Poți intra gratuit în Parlament dacă trimiți o solicitare cu trei luni în avans sau poți vizita doar Parlamentarium (Visitor Center), unde nu este nevoie de rezervare și vizita este gratuită. Mai multe aici.

Pentru pasionații de mașini, Autoworld poate fi locul perfect pentru vizitat. Este un muzeu auto, cu exponate din cele mai vechi timpuri, aflat în parcul Cinquantenaire, parc pe care îl recomand dacă ajungeți în zonă.

Mergeți în centru, pierdeți-vă pe stăduțele cu aer vechi, admirați multitudinea de oameni de diferite naționalități. Așezați-vă la o terasă și mâncați cartofi prăjiți. Glazurați-vă amintirile cu ciocolată! Belgia este plină de surprize!

La aproximativ 60 de km de Bruxelles se află grădina zoologică Pairi Daiza. Am tot văzut afișe, o pusesem pe listă , dar nu ne-a ajuns timpul să o vizităm. Poate când mai crește David o sa mergem la zoo și o să urcăm și în Atomium 😛

Bruxelles este un oraș din care poți pleca să vizitezi multe obiective turistice atât din Belgia, cât și din alte țări. Amsterdam, Londra sau Paris sunt cele mai bune exemple.

Spre deosebire de Bruges, Bruxelles nu ne-a impresionat foarte tare. Nu știu să spun exact la ce mă așteptam și nu am găsit, dar dacă ar fi să aleg un loc, dintre cele două, unde să revin peste ani, ar fi Bruges cu siguranță.

Vacanță frumoasă oriunde ați merge!

P.S Dacă vă place articolul, vă rugăm like and share! Ne vedem pe Facebook și pe Instagram!

P.P.S. Mulțumim că ne urmăriți!

Fotografiile ne aparțin și nu le puteți folosi fără acordul nostru!

Vă salutăm!

 

 

 

Write A Comment