Pe cât de mult mi-am dorit vacanța asta, pe atât de repede s-a terminat. A fost o vacantă minunată, în care am experimentat lucruri noi, am cunoscut culturi noi, am văzut opulența la ea acasă, dar cel mai important, am fost noi trei și ne-am distrat pe cinste.
Părerea mea despre Dubai nu era una tocmai bună, dar de cum am ajuns acolo, nu numai că mi-am schimbat părerea în bine, dar pot spune ca vreau sa ne întoarcem. Am descoperit un oraș primitor, child friendly, un oraș în care extremele sunt peste tot, un oraș în care poți spune wow la fiecare colț.
Am cumpărat biletele de avion și cazarea la începutul lunii ianuarie și am așteptat cuminți sfârșitul lunii februarie pentru a merge la plaja. Ne-am refăcut pașapoartele pentru că, pentru a merge în Dubai pașaportul trebuie să fie valabil 6 luni, minim, de la data intrării pe teritoriul EAU, de asemeni nu este permisă intrarea cu pașapoarte temporare. Mai multe puteți citi aici.
Ne-am pregătit pentru zborul de 5 ore cu activități, dar nu am folosit foarte multe pentru că David a dormit vreo 2 ore și la dus și la întors. Am zburat cu Fly Dubai, nu mai zburasem cu ei, la dus am zburat cu un avion nou nouț de 2 luni, dar la întoarcere era unul destul de vechi, ecranele pentru divertisment nu funcționau toate. Trebuie să știți că la clasa economy nu este inclusă mâncarea în prețul biletului. Tot o variantă low cost poate fi Wizz air, acesta aterizează pe alt aeroport, să fiți atenți la zborurile compuse.
Am ajuns în Dubai pe la 9 seara și de când am intrat în aeroportul lor ne-a luat în primire aerul condiționat. La ei aerul condiționat este peste tot unde sunt 4 pereți și un acoperiș, și merge la putere maximă.
Ne-am urcat într-un taxi și am plecat către hotel. Am stat cazați la Atlantis The Palm (o să povestesc în alt articol despre șederea noastră la ei), hotel situat fix ” în vârful ” palmierului, o minunâție de hotel cu multe facilități.
Dubaiul nu este un oraș în care te poți plimba pe jos, distanțele sunt foarte mari, de aceea noi am mers doar cu taxiul. Taixiurile sunt și ele de mai multe feluri, așa că trebuie să aveți grija ce alegeți pentru a plăti cât mai puțin. Am făcut o comparație între drumul parcurs cu taxiul vs mijloace de transport în comun de la hotel până la Dubai Mall. Cu taxi ne-a costat 65 AED, cu mijloacele de transport 100 AED.
Ce am vizitat în Dubai?
- În Dubai sunt câteva parcuri acvatice, noi am fost la Aquadventure Waterpark Dubai. Parcul acvatic aparține de Atlantis the Palm, hotelul la care am stat noi, intrarea pentru noi fiind gratuită. Acest parc acvatic are de toate, de la tobogane pentru adulți, la tobogane care treceau printr-un acvariu plin cu rechini, la tobobogane pentru familii și locuri distractive pentru copii mai mici. Pentru majoritatea toboganelor aveai limită de înălțime 1.2 m (și erau foarte atenți, nu te lăsau să treci cu copii mai mici).
- The Lost Chambers din incinta hotelului Atlantis the Palm. Da, ați citit bine, în hotel există un acvariu imens care adăpostește aproximativ 6500 de specii de pești. Îl poți vizita și dacă nu stai în hotel, contracost. Este o experiență frumoasă, pentru că nu este un acvariu obișnuit, este un acvariu în care se îmbină istoria cu frumusețea animalelor marine. Poți înota printre pești, îi poți hrăni, poți face scubadiving, toate bineînteles alături de oameni specializați, cu echipament corespunzător.
- Dubai Aquarium & Underwater Zoo este unul dintre cele mai mari acvarii din lume. Tunelul care trece prin acvariu face toți banii, aici ies poze minunate. Biletul include vizita prin tunel, turul ghidat al acvariului și underwater zoo. La turul ghidat am văzut cum sunt hrăniți peștii, ne-am plimbat cu glassboat (podeaua bărcii este din sticlă și poți admira toate speciile de pești, care mai de care mai mari și fioroși sau mai mici și mai colorați). Ghidul ne-a arătat spitalul pentru pești, și niște acvarii cu pui de rechini, cu ouă de rechini și ne-a explicat cateva detalii despre habitatul peștilor. La underwater zoo am văzut un crocodil de 750 de kg si 5 m lungime în vârstă de 40 de ani.
- Spectacolul fântânilor dansatoare de la Dubai Mall. O minunăție! Jeturi de apă și spoturi de lumini care dansează pe muzică asemeni unor cadâne, un spectacol la care m-aș uita ore în șir. Fântânile au program zilnic ( la prânz la 13.00 și la 13.30, cu excepția zilei de vineri și seara, de la 18.00 la 23.00 din 30 în 30 de minute, fiecare spectacol durează cât o melodie, aproximativ 5 minute. Înainte de spectacolul fântânilor are loc un spectacol de lumini pe fațada grandiosului Burj Khalifa. În prima zi am văzut spectacoul de jos, de pe ponton unde este foarte aglomerat. Aici se strâng foarte mulți oameni, și ca să prinzi loc să vezi bine trebuie să stai să aștepți să se termine un spectacol să plece oamenii, să te poți așeza în fața. Noi am descoperit o cafenea tare drăguță în mall la etajul 1, terasă cu vedere la fântâni- Joe’s cafe. Poți doar să bei ceva sau chiar să iei masa și în același timp să vezi minunăția de spectacol.
- Tot la mall sunt Dubai Waterfall și Kidzania, de fapt tot mall-ul este o atracție în sine. Kidzania este un loc special pentru copii, un orășel unde copilul are posibilitatea de a alege între 50 de meserii. Ei primesc bani pentru meseria pe care o fac si doar dacă lucrează în echipă pot susține orașul. Tot aici, la mall, am mâncat la resturant care arăta ca o jungla, Rainforest Cafe, David a fost foarte încântat. Este situat fix lângă acvariu și au o mâncare delicioasă.
- Burj Khalifa– cea mai înaltă clădire din lume. Clădirea are 828 de m si 154 de etaje. Noi am urcat la etajul 148, pentru aceasta am urcat cu un lift până la etajul 125, am ajuns în 60 de secunde și apoi am luat un alt lift până la etajul 148, am ajuns acolo cât am clipit. În clădire nu ai voie să urci cu bagaje voluminoase, am văzut mulți oameni care au urcat cu cei mici în sisteme de purtare. Trebuie să știți că înainte de a urca treceți prin sisteme de securitate ca la aeroport. Temperatura sus este cu aproximativ 7 grade mai mică decât la bază.
- Miracle Garden și Dubai Butterfly Garden sunt două grădini senzaționale pline de culoare. Cuvintele sunt de prisos, vă las fotografiile. Distanța între cele două este de 500 de m, așa că dacă mergeți la Miracle Garden, pentru că ea este mai cunoscută, intrați și la fluturi, nu veți regreta.
- Global Village. Nici nu știu cum să descriu acest loc. Este un loc în care toate țările lumii sunt prezente prin clădiri reprezentative și totodată este și un bazar unde poți găsi alimente, condimente, haine specifice fiecărei țări.
- Palm Jumeraih Monorail. Prima monoșina din Orientul Mijlociu. face legătura între Atlantis the Palm (insula artificială) și uscatul propriu zis.
- Spice Souk, adică bazarul de condimente. Aici e o nebunie de mirosuri, de culori, agitație, oameni care trag de tine să intri în magazinele lor, oameni care te îmbracă în cașmir poate, poate cumperi de la ei. Bazarul este un amalgam de stări. Aici dacă nu negociezi, nu esti funny, așa mi-a spus un vânzător când am vrut să cumpăr un magnet fără să negociez.
- Marina Beach și Kite beach, sunt plaje publice cu nisip fin numai bune de relaxat. Trebuie să știți că în Dubai nu este permis consumul de băuturi alcoolice în spațiile publice, deci la plajă nu vă veți putea răcori cu bere.
- Dubai Marina– un cartier cu clădiri care mai de care cu forme mai ciudate, mai înalte, mai stălucitoare. Aici sunt foarte mulți zgârie nori. În Dubai Marina găsiți o zona de promenadă, multe restaurante, un port pentru yahturi și multe hoteluri. Plimbările seara sunt de vis.
- Burj al Arab, cel mai luxos hotel din lume. Intrarea nu este permisă fără rezervare dar poți să îl admiri de pe plaja publică de lângă.
- Al Fahidi– cartierul de unde a luat naștere Dubaiul. Noi am ajuns aici cumva întâmplător pentru că voiam să mergem la Global Village și taximetristul a înțeles ”old village”, dar a fost o experiență frumoasă.
Din păcate timpul a fost scurt și a trecut repede, așa că ne-au mai rămas locuri nevizitate dar le avem în wishlist.
- Abu Dhabi, îmi doresc mult să ajung aici dar trebuie să lăsăm o zi întreagă pentru această destinație
- Desert safari
- Dubai Parks & Resorts, din care fac parte parcurile tematice Legoland Dubai, Legoland Water Park, Motiongate și Bollywood Dubai- loc pentru care trebuie să rezervi o zi.
- IMG Worlds of Adventure
- The Green Planet
- Plimbare cu Abra, barcă mică pe post de taxi
- Cina pe vapor în Dubai Marina
- Aqua Park Wild Wadi- este situat lângă Burj al Arab
În momentul în care o să revenim în Dubai aș vrea să stăm în zona Dubai Marina, mi se pare mai accesibilă, mai aproape de orice vrei să vezi. De la Atlantis variantele de transport pentru a ieși din palmier sunt taxi și monorail și este mult mai departe de obiective în comparație cu Marina. Dacă alegi monorail-ul trebuie să iei tramvaiul și apoi metroul ca să ajungi în centru și credeți-mă că este foarte lung drumul, durează cam 40 de minute.
De știut la metrou! Trebuie să validați biletele și la intrare și la ieșire dacă trebuie să folosiți mai multe zone pe o singură călătorie.
Dubaiul pentru mine rămâne orașul extremelor, cu siguranță ne vom întoarce pentru că și băieții au fost foarte încântați și am lăsat cel puțin 2 locuri foarte frumoase nevizitate.
Dacă mergeți în Dubai, să îl salutați din partea noastră!
V-a plăcut articolul? Recomandați-l și altor persoane. Vă mulțumim!
1 Comment
Pingback: Unde sa mergem la plaja cu copiii intr-o vacanta exotica? - Travelista.ro - Mereu in asteptarea urmatoarei aventuri