Vulcanii noroiosi erau de mult pe lista noastra de vizitat, asa ca am profitat de ziua de Sf. Maria si am plecat spre Buzau. Daca nu as fi avut garda urmatoarea zi, probabil ca am fi ramas pe Valea Siriului pt ca sunt multe locuri frumoase si interesante de vizitat acolo, dar va urma…
In fiecare dimineata David ma intreaba care este planul pt ziua respectiva. B ar fi vrut sa profite de ziua libera pt odihna, dar noi aveam chef de duca, asa ca ne-am urcat in masina si am plecat spre Buzau.
„Roaaaadtriiiip” a exclamat David fericit!
Obiective vizitate: Vulcanii Noroiosi, Tabara de sculptura de la Magura, Manastirea Ciolanu
Plecare: Bucuresti, Durata traseu: aprox 1 ora si 30 de minute; Mijloc de transport: masina personala. Durata excursiei: 1 zi
Cum am alungat plictiseala pe traseu? Am cantat, am facut concurs de cuvinte ( cuvinte care incep cu diferite litere, sau animale sau fructe sau legume, etc), am ascultat muzica si am povestit cate in luna si in stele.
Traseu: Drumul european E85 Bucuresti- Buzau, la centura Buzaului ne-am incadrat pe DN 10 spre Brasov , iar in localitatea Satuc, am virat dreapta spre Berca. Mai simplu ar fi cu GPS ul telefonului, te va duce direct acolo (cauta Paclele Mari).
Drumul de la Berca la vulcani este destul de accidentat pe anumite portiuni, ingust si aglomerat dar privelistea merita. De la Vulcani la Magura sunt indicatoare, vorbesc despre indicatoare pt ca telefoanele nu au semnal si hartile GPS nu mi s-au incarcat, asa ca am mers old school, am facut cam 30 de minute.
I. Vulcanii noroiosi
Pe drumul dinspre Berca spre Vulcani am intalnit oameni care vindeau miere si catina ( daca sunteti in cautarea unui boom de imunitate), puteti opri sa admirati animalele ce pasc pe campurile pline de iarba sau daca sunteti gurmanzi puteti cumpara pastrama de oaie si carnaciori de plescoi de la producatorii locali.
La Vulcani sunt doua parcari, una vis a vis, apartine restaurantului Vulcanii Noroiosi dar pt a parca acolo trebuie sa platesti o taxa de 5 lei, si alta la aproximativ 150 de m distanta, gratuita, aceasta este mai libera, culmea.
Intrarea in parcul Vulcanilor este contra cost.
Trebuie sa stiti ca:
- In aceasta zona nu aveti voie sa fumati, o sa vi se spuna asta si la intrarea in parc. In acasta zona mediul este sulfuros, mirosul gazelor se simte daca stati langa vulcani.
- Nu aveti voie sa atingeti noroiul, poate fi toxic.
- Zona este protejata prin lege la fel flora si fauna.
Cand a vazut solul acela noroios, uscat, crapat David a exlamat ” woow arata asa, ca pe Luna”. Copilul are dreptate, se spune ca pe Luna terenul este la fel.
Toata vizita la vulcani dureaza maixm o ora, vara este extrem de cald si nu sunt zone cu umbra. Nu va uitati acasa sepcile, ochelarii de soare si musai sa aveti o sticla cu apa.
Pentru copii este o experienta frumoasa, nu vezi asa ceva zilnic, si chiar cred ca merita drumul pana acolo.
P.S. Incaltati-va comod, nu stii cand poti aluneca pe o bucata de noroi.
Va recomand atat Paclele mari dar si Paclele mici, ultimele fiind mai spectaculoase.
II. Tabara de sculptura Magura
De la Vulcani la Tabara de sculptura am facut aprox. 30 de minute, ne-am oprit pe drum la Fantana lui Mihai Viteazul, un monument dragut, cu ocazia asta David a invatat putina istorie adaptata varstei lui.
Tabara este in aer liber, intrarea este gratuita, sculpturile sunt de o parte si de alta a soselei. Sunt multe sculpturi, din piatra, care mai de care mai interesante. Pe poiana de la Tabara de sculptura poti face si picnic, sunt zone cu umbra, iar copiii pot alerga in voie.
III. Manastirea Ciolanu
Langa poiana cu sculpturi se afla frumoasa Manastire Ciolanu. Curtea generoasa, florile care te imbie cu mirosul dulceag, si toneta cu inghetata home made, ne-a facut sa ne simtim in rai. Am intrebat daca cei cu inghetata sunt acolo zilnic, mi-au raspuns ca din pacate nu, doar de sarbatori, deci am fost norocosi.
Erau destui copii in curte, alergau, se tavaleau pe iarba, cantau si cel mai important, uitasera de telefoane.
Unde poti manca?
Daca nu te pregatesti pt picnic, poti manca in zona, am vazut multe restaurante, pe traseu. Cu siguranta aveti de unde alege. Noi am mancat in zona, mancarea a fost buna, dar m-au dezamagit la timpul de asteptare si la curatenia de la baie, asa ca nu ii pot recomanda din tot sufletul.
Ce mai poti vizita in zona?
Canionul de sare de la Lopatari, Valea Siriului, Cascada Pruncea-Casoca ( am fost aici acum 10 ani si mi s-a parut minunat locul), Focul viu, Lacul Vulturilor si Sarata Monteoru. Acestea sunt pe lista noastra si urmeaza sa le vizitam tot in excursii de o zi.
Drum bun si distractie placuta oriunde ati merge!
Multumim ca ne urmariti/cititi! Va asteptam pe pagina de Facebook si Instagram cu mai multe fotografii!
2 Comments
Pingback: Judetul Buzau si ce poti vizita cu copii (sau fara) - Travelista.ro - Mereu in asteptarea urmatoarei aventuri
Pingback: 9 excursii de o zi, cu plecare din Bucuresti – Piciorușe Călătoare