Pentru ca a stat cateva zile in casa din cauza unei probleme de sanatate, vineri seara David s-a dezlantuit cu un tantrum de toata frumusetea. Aaa, da, poti sa ai un tantrum si la cinci ani si jumatate. Cine a spus ca tantrumurile au o limita de varsta?

Ei bine, a rabufnit, si intr-un final a spus printre suspine ” pe mine trebuie sa ma duceti undeva, vreau la hotel !”.  Adevarul este ca si noi ne doream sa iesim din oras, dar nu ne organizasem deloc.

Starea lui de sanatate era buna, altfel nu am fi plecat. Bineinteles am avut acordul medicului curant, chiar daca si eu sunt medic, atunci cand vine vorba despre David, as fi subiectiva si atunci prefer sa ascult sfaturile colegilor mei.

Am rezervat ca de obicei, cazarea pe booking, am scris aici cum ne alegem cazarea. De data aceasta, am ales un studio la 5 minute de mers pe jos de centru.

Am plecat cu masina si pentru ca pana la Sibiu urma sa facem aproximativ 4 ore, am avut la noi diferite materiale de alungat plictiseala. Jetoanele de la DPH ne salveaza intotdeauna, sunt preferatele noastre!                 

Sibiul este unul dintre cele mai frumoase orase din Romania. Ne place pentru ca este foarte linistit si totodata plin de atractii pentru toate categoriile de varsta. Nu este prima noastra vizita in Sibiu, am tot ajuns in oras cu diferite ocazii, insa niciodata nu am stat mai mult de 1 zi.

Pe tot bulevardul Nicolae Balcescu pana in Piata Mare gasesti o multitudine de terase si restaurante, care mai de care mai primitoare cu tot felul de bunatati care iti gadila papilele gustative. Noi am mancat foarte bine la  Casa Frieda.

Turnul Sfatului care face legatura intre piata mare si Piata mica, poate fi vizitat contra unei sume de 2 lei, intrarea este putin cam dubioasa, in sensul ca nu iti vine sa urci in turn pe acolo, eu ma asteptam sa fie ceva mai curat si cumva mai semnalizat. 

In Piata Mica deseori sunt targuri, noi am gasit un targ de carte, de unde am si cumparat cateva carti noi pentru David, carti pe care le-am rasfoit apoi la un pahar de lapte la Starbucks.

Podul Mincinosilor este cel mai fotografiat punct de interes din Piata mica. „Lacatele care protejeaza iubirea” asa cum a spus  David cand le-a observat, se inmultesc de la an la an. 

Casa calfelor ( adica a meseriilor) este un loc foarte dragut cu o istorie foarte frumoasa in spate, noua ne-a placut foarte mult. Pe vremuri cei care voiau sa dobandeasca o meserie, erau trimisi intr-o calatorie de 3 ani si o zi pentru a invata meseria pe care si-au ales-o. Mai multe detalii, aici

Citisem pe www.miniclatorii.ro despre Sibiu si Adriana recomanda Caffe Wien pentru apusul minunat care se vede de acolo. Noi nu am fost la apus, dar locul este cu adevarat minunat in orice moment al zilei, asa ca si noi il recomandam.

Din cauza ploii torentiale nu am vizitat Muzeul locomotivelor cu aburi, Zoo si nici Muzeul Satului, dar asta este un motiv foarte bun de a ne intoarce la Sibiu, nu?

Duminica, in drumul spre Bucuresti am vizitat Valea Zanelor ( o sa scriu articol separat) si am descoperit un loc foarte fain pentru familiile cu copii.

Fantanita Haiducului este un hotel cu recomandari foarte bune pe booking, aflat intre Muzeul Brukental si Sibiu si are tot ce isi poate dori o familie cu copii. Camerele sunt curate si spatioase, restaurantul desi mereu plin, timpul de asteptare este destul de mic, mancarea foarte buna si diversificata, personalul foarte amabil. Va recomand ciorba de fasole in paine, este DE-LI-CIOA-SA!

La toaleta restaurantului gasesti masa de infasat si totul este foarte curat in ciuda traficului intens. Locul de joaca pentru copii este afara ( daca ploua nu il poti folosi, asta cred ca este singurul inconvenient al locatiei) dar este destul de mare, arata fix ca un parculet, au si parintii loc de relaxare langa parculet, ce iti poti dori mai mult? Noua ni s-a parut un loc frumos cu oameni amabili si l-am pus pe lista :P.

 

Asa cum va spuneam, nu am avut foarte mult timp la dipozitie pentru a vizita tot ce ne propusesem , ca sa nu mai spun de ploaia torentiala care nu se mai oprea 🙁 dar articolul ramane deschis, il vom completa la urmatoarea vizita in Sibiu, vizita pe care o asteptam cu nerabdare.

P.S Daca ajungeti la Sibiu in Piata Mare, luati intr-o punguta paine veche sau niste graunte, sunt foarte multi porumbei care abia asteapta sa se stranga in jurul vostru, mai ales in jurul copiilor.

P.P.S. daca drumul cu masina vi se pare obositor, va recomandam varianta cu avionul.

Calatorii minunate!

Nu ratati urmatoarele noastre aventuri! Ne puteti urmari atat pe Facebook, dar si pe Instagram.

 

 

Write A Comment