Cu pasi de bebelus incepem sa revenim la normalitate. Dar ce inseamna normalitatea? Pentru mine cu siguranta definitia cuvantului normalitate s-a schimbat in ultimul timp, cel putin atunci cand vorbesc despre calatorii. Nici inainte nu eram fan locuri aglomerate, uneori nu le puteam evita, dar normalitatea de acum presupune locuri izolate, cu cat mai putine persoane in jur. Unul dintre locurile care se preteaza la cerintele noastre actuale este Porumbacu TreeHouse. Un loc de poveste in care ne-am simtit ca acasa, si unde vom reveni cu siguranta.

Ce este Porumbacu TreeHouse?

Sunt doua casute suspendate (River Chalet si Garden Chalet) aflate intr-o padurice, un loc linistit si pitoresc, pe langa care curge un rau micut. Casutele sunt aflate la distanta una de cealalta ceea ce face ca intimitatea si distantarea impusa in ultimul timp sa fie respectate.

Unde se afla?

In localitatea Porumbacu de Sus, la 35 de km de Sibiu. Noi am plecat din Bucuresti, pe traseul Ploiesti-Brasov-Fagaras si ne-am intors pe Sibiu- Valea Oltului- Pitesti. Aveti harta aici.

Cazare si facilitati.

Dupa cum am scris si mai sus in descriere, Porumbacu TreeHouse este compusa din 2 casute suspendate aflate intr-o curte imensa, cu o mica padurice si un raulet care trece prin fata uneia dintre casute. In aceeasi curte proprietarii (care sunt super ospitalieri) mai au si o casa de oaspeti rustica.

Noi am stat in prima casuta, cea de langa rau ( River Chalet), capacitatea ei fiind pentru 4 persoane. Casuta este foarte bine compartimentata, are o bucatarioara micuta, baie si spatiu de zi si de dormit ( 1 pat dublu mare si o canapea extensibila). Pentru noi a fost tot ce ne puteam dori. Casuta are si o terasa mica, fix pe gustul meu :P. Interiorul este decorat cu mult bun gust, nu ai impresia ca esti intr-o camera rece de hotel unde toti vin si pleaca, din contra, ai impresia ca esti „acasa”. Mi-a placut mult au gandit ca totul sa fie practic, atat pentru adulti, cat si pentru copii. In fata casutei este o curte generoasa cu spatiu suficient unde poti juca fotbal, te poti relaxa intr-un hamac, poti face gratar, sau te poti simti ca Alice in tara minunilor in casuta pentru copii 🙂

A doua casuta, Garden Chalet, este situata in spatele primei casute, la o distanta destul de mare incat sa nu ai contact cu „vecinii”. Compartimentarea a fost gandita altfel, arata ca un studio, cu zona de zi separata de zona de dormit. Foarte faina si aceasta. Gazdele au fost foarte amabile si ne-au lasat sa tragem cu ochiul putin, va lasam pozele mai jos.

Ce poti face in zona?

In afara de timpul pe care il poti petrece in curtea generoasa, in zona sunt cateva locuri foare dragute de vizitat.

  1. Castelul de Lut, Valea Zanelor- aflata a doar 2 km distanta, este un loc magic cu praf de zane. Casutele parca sunt facute din turta dulce, exact ca in basme. Nu veti regreta oprirea aici.
  2. Varful si Cabana Negoiu pentru cei care sunt fani drumetii.
  3. Sibiu- la 35 km
  4. Pastravaria Albota- la 25 km distanta.
  5. Castelul Brukental- la 10 km distanta, in Avrig
  6. Transfagarasan
Unde poti manca in zona?

Cazarea este conceputa in stil self-service, iti poti pregati mancarea in bucatarioarele foarte bine amenajate din fiecare casuta sau poti face gratar in curte. Noi am preferat sa facem gratar, si asa cum se vede in fotografiile de mai jos, am avut parte de o masa traditionala, pe buturugi de lemn. Micul dejun pregatit de gazde a fost delicios si arhisuficient. Omleta, branzeturi, mezeluri, legume, paine prajita cu dulceturi facute de o doamna din zona, cafea, ceai la discretie. Daca totusi doriti sa mergeti la un restaurant va recomandam: 1. Pastravaria Albota, 2. Restaurantul de la Palatul Brukental, 3. Restaurantul Fantanita Haiducului.

Pro si contra :P

Despre locatie numai de bine, despre gazde jos palaria! Singurul lucru pe care l-as adauga la aceasta locatie, dar doar in zilele friguroase, ar fi un sistem de protectie langa soba. Lui David i-am explicat ca trebuie sa aibe grija atunci cand se joaca in zona sobei si tot am stat cu grija atunci cand topaia in zona aceea. Cred ca pentru familiile cu copii mici ar fi destul de dificil, dar nu imposibil sa ii tina departe de acea zona, mai ales ca locul este open space. Desigur ca, daca mergeti vara aici, aceasta grija dispare 🙂

Acestea fiind spuse, fotografiile fiind expuse, sper ca v-am starnit interesul si ca veti merge un weekend la casutele din copaci pentru relaxare si distantare sociala ca la carte. Noi planuim urmatoarea vizita.

Daca ati ajuns si voi aici sau urmeaza sa mergeti, asteptam impresiile voastre.

Cu drag, David si Sorina!

Write A Comment