Programul foarte incarcat din ultimul timp, nu ne-a mai permis sa plecam atat de des pe cat ne doream, asa ca am cerut ajutorul celor de la Eximtur pentru o locatie in care sa avem cate putin din toate: piscina, camera cu terasa, munte si un loc de distractie pentru David. Acestia, promti ca de obicei, ne-au dat mai multe variante, iar cea castigatoare, care intrunea toate cerintele noastre, a fost Balvanyos Resort . Mi-a placut foarte mult ca la Eximtur se poate plati si cu vouchere de vacanta ( din pacate noi le-am consumat in vacanta de schi, dar este bine e stiut pe viitor).
Cum ajungi la Balvanyos Resort?
Resortul se afla in Judetul Covasna, intr Baile Tusnad si Targu Secuiesc. Din Bucuresti, fie ca alegi sa mergi pe Valea Prahovei, fie ca alegi sa mergi pe Cheia, distanta este asemanatoare. Noi am plecat vineri dupa pranz si pentru ca toti stim cat de aglomerata este Valea Prahovei,vinerea, am ales traseul pe Cheia. Drumul este plin de serpentine, dar privelistea este de vis. Am si oprit pe drum si am admirat satele, barajul Maneciu, Manastirile Suzana si Cheia si daca ne permitea timpul am fi vizitat si Cascada Schinda. Asadar am pornt din Bucuresti via Cheia- Sacele- Sfantu Gheorghe- Balvanyos Resort si pe drum am facut in jur de 5 ore.
Cazarea- tipuri de camere:
Resortul este compus din mai multe tipuri de cazare : hotelul principal, vila Panorama 1, vila Panorama 2 si Tinny House. Noi am stat in Vila Panorama 2, intr-o camera de familie , cu pat dublu si o canapea extensibila. Camera este destul de mare, cu un spatiu generos de depozitare, o baie cu dus walk in, dar cel mai fain lucru de la aceasta cazare a fost terasa cu cele 2 sezlonguri unde ne-am petrecut diminetile si serile. Ia uitati ce minunatie de camera!
Facilitati: restaurante, SPA, activitati pentru copii:
Restaurantele: Resortul este amplasat in mijlocul padurii, este izolat de restul localitatilor, dar ei s-au gandit la toate si oricat de pretentios ai fi, gasesti ceva delicios de mancare la unul dintre restaurantele lor. Au 3 restaurante in complex:
- Forest – restaurantul unde am luat micul dejun in fiecare dimineata. Apropos, micul dejun este foarte variat, cu tot felul de mancaruri deicioase.
- Gastrolab- este un restaurant de sine statator, il gasiti la intrarea in resort, aici am mancat pranzul si cina- yummy! Sambata seara au organizat si un foc de tabara, a fost minunat sa stam la povesti langa foc! David a fost tare incantat de meniul lor: paste si burgeri la discretie, iar noi, adultii ne-am delectat papilele gustative cu mititei, humus cu jumari de mangalita, gulas, si cocktailuri racoroase!
- Fork- acest restaurant este tot in incinta hotelului, dar era inchis in perioada cand am fost noi.
Zona de SPA : O minunatie! Fix ce imi doream si ce imi trebuia dupa o saptamana full la spital! Ca sa nu va povestesc despre cat de entuziamat a fost David. A stat in apa pana i s-au incretit degetele si cu greu l-am convins sa plecam dupa cateva ore bune de balaceala. Zona Spa are foarte multe zone de relaxare: piscina mare interioara, piscina pentru copii, dus cu apa rece, dus tropical, jacuzzi cu apa calda, sauna, piscina exterioara, jacuzzi exterior. Cu alte cuvinte, o oaza de relaxare. Ca sa nu va mai spun ca va puteti relaxa si cu un masaj ( contra cost, cu programare in prealabil).
Tot in cadrul resortului exista un parc de aventura, cu mai multe grade de dificultate, pentru toate varstele. David a ales sa se aventureze pe traseele de adulti, a reusit sa parcurga 2 din 3 ( al treilea fiind cu foarte multe tiroliane) si atat el cat si eu am fost tare mandri de reusita lui. Tot langa parcul de aventura poti gasi si cateva leagane si tobogane pentru cei mai mititei.
Alte activitati pe care le poti face in zona sunt: escalada, plimbare cu bicicleta, poti juca tenis sau chiar fotbal pe terenurile amenajate si in interiorul hotelului poti juca biliard sau tenis de masa. Daca te duci la receptie si intrebi ce activitati poti face, ti se va da o lista cu foarte multe variante 🙂
Ce am vizitat in zona:
David, ca orice copil este tare curios si cand a aflat ca in zona este o pestera sulfuroasa, si-a dorit tare mult sa mearga pana acolo sa vada. Asadar am pornit intr-o drumetie de o ora ( dus-intors) pana la Pestera Sulfuroasa si Grota de Alaun.
Lacul Sfanta Ana. La doar 7 km de resort, este Lacul Sfanta Ana, singurul lac vulcanic din Romania, la care va recomand sa mergeti musai, daca ajungeti in zona. Noi am lasat masina in parcarea special amenajata (pretul parcarii este de 40 de lei/zi) si am ajuns la lac pe traseul din padure, amenajat cu balustrade de lemn. Un alt mod de a ajunge la lac, este pe drumul asfaltat, insa noua ni s-a parut mai lung drumul acela. Drumul asfaltat este inchis circulatiei masinilor, insa exista un microbuz care face curse regulate intre lac si parcare. Odata ajunsi la lac va puteti plimba cu barca, sau puteti doar sa stati sa ascultati natura si sa admirati peisajul, asa cum am facut noi.
Informatii utile:
Asa cum am spus la inceputul articolului, cei de la Eximtur au facilitat excursia noastra, iar aceasta locatie este disponibila in portofoliul lor, la fel ca multe alte locatii minunate si puteti plati cu vouchere de vacanta. Daca vreti sa stiti mai multe informatii despre cum puteti plai cu voucherele, va las aici un link.
Calatorii minunate oriunde ati alege sa mergeti!