Pentru mulți părinți gândul de a zbura cu avionul însoțiți de copii poate fi un coșmar.

Dacă nu doarme? Dacă plânge? Dacă nu vrea să stea în scaun? Dacă deranjeaza? Cum fac să îi captez atenția? Cum îl pot ține ocupat? Acestea sunt doar câteva dintre întrebările pe care ni le punem toți. Multe gânduri, planuri, organizare, și totuși, dacă totul va fi un dezastru?

Ei bine, înainte de toate, trebuie să ne organizăm puțin, să ne înarmăm cu rabdare și să fim conștienți că atunci când vine vorba de zborul alături de cei mici, totul poate fi o surpriză totală.

Am scris aici sfaturile noastre despre zborul cu avionul. Dar cum facem să nu se plictiseasca? Ce activități pot face în avion?

Pentru că de multe ori sunt întrebată ce activități facem pentru a alunga plictiseala din avion, am hotărât să le scriu aici. De obicei David doarme în avion pentru că am grijă să cumpăr biletele (pe cât posibil) la ora lui de somn, dar nu doarme tot drumul și trebuie să îl distrăm cumva.

  1. La aterizare și decolare vorbim mult despre destinație, depre ce vrem  să vizităm, ronțăim covrigei, ascultăm cu interes indicațiile însoțitorilor de zbor.
  2. Cărți cu povești. De obicei iau 2 cărți, una preferată și una nouă cu povești nu foarte lungi. După ce citim cărțile, îl rog pe el să povestească ce i-am citit, apoi caracterizăm personajele.
  3. Cărți de colorat și creioane, asta îl ține destul de mult ocupat.
  4. Cărți cu activități.
  5. Coli și abțibilduri. Lipim și inventăm povești
  6. Noi avem de la Usborne niște jetoane cu tot felul de joculețe. Zilele trecute am văzut în librărie că și cei de la DPH au același lucru doar că tradus în română.
  7. Jocuri de rol. Pe rând suntem piloți, bucătari, doctori, însoțitori de zbor, etc. Lăsați imaginația să zburde, vă veți distra pe cinste.
  8. Inventăm povești. El dictează, eu scriu. O capodopera nu alta!
  9. Fotografiati-vă, sedința foto va fi de neuitat.
  10. Cărțile de la editura gama sunt numai bune penru plictiseală. Sunt cărți cu animale, fructe, meserii, culori, forme geometrice, pentru toate vârstele.
  11. Puteți lua o jucărie nouă care cu siguranță îi va capta atenția. Pentru cei foarte mici pot fi interesante niste materiale de diferite texturi, poate un snur pe care sa atârnați diferite jucării micuțe, de forme diferite, din materiale diferite, sticluțe mici cu boabe de diferite marimi pentru a creea diferite sunete. David se distra fantastic cu o sticla în care trebuia să bage castane.
  12. Plastilina poate fi un ajutor de nădejde pentru a alunga plictiseala.
  13. Un film sau o poveste audio. Nu uitați acasă căștile.
  14. Monopoly junior, sau orice alt joc de masă.
  15. Faceți omuleți din hârtie și confectionati-le haine tot din hârtie, veți fi niste designeri de succes

Cam astea sunt ideile noastre. Nu vă imaginați că noi luăm toate lucrurile de mai sus pentru că nu am avea loc. Adaptăm ideile în funcție de durata zborului.

Sper să vă distrați pe cinste la următorul zbor.

Dacă vă plac articolele nostre, recomandați-le si prietenilor vostri!

Vă mulțumim!

2 Comments

  1. Mi-ai dai o super idee cu cărțile de la editura gama. Mă pun pe comandat.
    Jocurile de rol sunt preferatele M. Toată ziua numai asta ar face..s-ar transforma în toate personajele posibile. Sigur o să-i placă de însoțitoaele de zbor sau de echipaj.
    🙂

    Multumesc :*

Write A Comment