In Tenerife am fost in luna de miere si gradina zoologica ne-a ramas intiparita in minte. Dintre toate pe care le-am vizitat, asta este cea mai cea! Si sa stiti ca nu doar eu o laud, Tripadvisor a premiat-o ca fiind nr 1 din Europa, ceea ce mi se pare wow. Asa ca, in 2011, cand David era doar in plan, ne-am promis sa revenim cu cel care astazi ne tine de mana in toate calatoriile.
Cand am aterizat pe aeroportul din Tenerife, pentru ca reclamele cu Loro Parque erau peste tot, prima reactie a lui David, a fost: ” Cand mergem acolo? Eu vreau acum!”.
Noi am inchiriat masina pe insula, asa ca ne-a fost usor sa ajungem aici, dar sa stiti ca toate hotelurile colaboreaza cu firme care fac excursii la zoo sau puteti folosi mijloacele de transport gratuite pe care le pun ei la dispozitie. Din Santa Cruz de Tenerife puteti lua un tren express, din statia Reyes Católicos. Programul este zilnic, de la 9.00-16.00 si circula din 20 in 20 de minute. De la Loro Parque spre Santa Cruz de Tenerife, ultimul tren pleaca la ora 18.45. Din zona de sud, transportul este asigurat tot de cei de la zoo, dar trebuie sa faceti rezervare cu 48 de ore inainte, prin telefon la: + 34 922 373 841 ext: 512/210 sau pe email: discoverytour@loroparque.com. Daca totusi mergeti cu masina voastra, trebuie sa stiti ca parcarea costa 4 euro/zi.
Parcul este deschis zilnic de la 8.30 la 18.45. In fiecare zi au loc spectacole cu delfini, balene, lei de mare, papagali, am scris programul mai jos.
- Spectacolul cu Papagali, zilnic incepe la orele :10:25 – 11:50 – 13:30 – 15:00 – 16:00 – 17:30;
- Spectacoul Orcilor, zilnic la orele : 11:45 – 14:00 – 16:45;
- Spectacolul delfinilor, zilnic la orele: 11:00 – 13:15 – 14:45 – 16:00;
- Spectacolul leilor de mare, zilnic la orele: 09:35 – 12:30 – 14:15 – 15:30 – 16:55
Pretul unui bilet este de 37 de euro pentru adulti si 25 de euro pentru copii. Daca aveti in plan si parcul acvatic Siam ParK, este mai convenabil sa cumparati bilete combinate.
Dupa casele de marcat, este un loc unde poti face fotografii pe care apoi la iesire le poti cumpara. Nu uitati sa cereti o harta a gradinii zoologice atunci cand intrati, va va ajuta sa ajungeti la timp la spectacole si va va ajuta sa va orientati mai usor in spatiu.
De cand am ajuns la locatie, David incontinuu a exclamat: ” Woow! , Vreau aici! Si aici!, Dar aici ce-i?, Nu vreau sa ne grabim!, Mai incet, va rog! Te rog sa imi explici! Fa-mi o poza, te rog!”.
Casutele in stil thailandez, paraul cu pesti portocalii si albi, muzica ambientala, toate contribuie la realizarea unei imagini superbe la intrarea in imparatia papagalilor. Ce m-a impresionat fosrte mult, este ca desi au trecut 7 ani intre cele doua vizite ale noastre, totul pare intact, au conservat locul uimitor de bine, desi numarul de turisti/zi este imens.
Noi ne-am planificat vizita in functie de programul spectacolelor astfel: Am ajuns la zoo in jurul orei 10 si am mers la spectacolul papagalilor, apoi la 11.45 am vazut orcile si leii de mare imediat la 12.30. De spectacolul cu delfini ne-am bucurat la 15.30 dupa ce am luat masa de pranz si David s-a jucat intr-un loc de joaca special amenajat in copaci.
Spectacolul cu papagali, are loc intr-o cladire special amenajata. In 2011 nu am vrut sa il vad pentru ca mi-am spus ca va fi plictisitor, dar sa stiti ca papagalii pot invata foarte multe lucruri. David a fost fascinat, nu a clipit, de altfel, la niciun spectacol nu a miscat, zici ca nu era el David cel energic pe care il stiam eu 😛
Orcile, pai aici nici nu stiu cum sa va explic, spectacolul este ceva ce as urmari poate nu non stop, dar oricum destul de des si nu m-as plictisi. Orcile, gigantii acestia ai oceanelor, faceau niste salturi, niste acrobatii de te lasau cu gura cascata, si daca alegeai sa stai in primele randuri, te lasau fleasca :)). Apropos de asta, pe toate scaunele din primul rand ale amfiteatrului scrie ” Splash zone”, deci daca va asezati aici, pregatiti-va, nu sa fiti udati, expresia cea mai potrivita este sa faceti baie. La intrara in amfiteatru se vand pelerine cu 3 euro, deci e alegerea voastra, noi am ales sa stam mai sus. In toate pentru spectcole nu aveti voie cu mancare, daca aveti carucioare trebuie sa le lasati la intrarea in amfiteatru, iar persoanele cu dizabilitati au o zona special amenajat. Va sfatuim sa incercati sa ajungeti cu 15 minute inainte de incepera spectacolelor, pentru ca cererea este foarte mare si puteti ramane pe afara. O sa va pun si doua filmultete, aici si aici.
Inainte de inceperea spectacolelor, explica si va arata pe un ecran imens ce fac ei prin asociatia lor pentru animale, mai ales pentru cele pe cale de disparitie.
Delfinii. Cei mai simpatici acrobati, fac un spectacol de milioane. Unul dintre cele mai dragute momente, este cel in care aleg un copil din public, pe care delfinii il plimba intr-o barca de jur imprejurul bazinului.
Leii de mare. Nu cei din urma, ei fac un spectacol amuzant, cum altfel decat amuzant ar putea fi un leu de mare, fioros in niciun caz.
La toate spectacolele, David a stat nemiscat, asa cum am stat si noi de altfel desi eu si B asa cum v-am spus mai sus, le mai vazusem cu cativa ani in urma.
Va spuneam ca sunt locuri special amenajate pentru copii, aici sunt persoane care fac picturi pe fata, gratuit. Timpul de asteptare este destul de mare, dar picturile sunt fabuloase si merita.
In parc sunt zone special amenajate pentru picnic, deci nu e musai sa mancati la restaurantele lor. Daca totusi nu va luati pachet, in parc veti gasi cateva restaurante, zone fast food, chioscuri cu suc si inghetata. Noi am mancat la Patio del Loro. Lista cu restaurante o gasiti in link: http://www.loroparque.com/index.php/en/el-parque-eng/plan-your-visit/restaurantes
Toaletele sunt curate, exista zone special amenajate pentru persoanele cu dizabilitati, dar zone mama si copilul.
Va spuneam ca au o asociatie prin care se ocupa de animalele aflate pe cale de disparitie. Tot ei au si o zona special amenajata penru animalele bolnave, dar si un loc unde se ocupa de inmultirea pasarilor si animalelor micute. Laboratoarele acestea si spitalul pot fi vizitate de afara, geamurile sunt foarte mari si curate astfel incat poti urmari procesul prin care doctorii si laborantii se ocupa de diferitele probleme.
Exista si un discovery tour, care dureaza 1 ora si 45 de minute. Astfel puteti afla informatii poate nestiute despre parc, despre animale, dar si despre toata tehnologia pe care cei din parc o folosesc pentru ca acel loc sa existe.
In parc se pot inchiria carucioare pentru copii cu 5 euro/zi, cu depozit de 45 de euro, care este returnat atunci cand inapoiati caruciorul.
Despre Loro Parque doar cuvinte de lauda am. Daca ajungeti in Tenerife, musai sa vizitati acest loc! Pentru noi a fost o zi perfecta.
Multumim ca ne cititi! Asa cum stiti, fotografiile ne apartin si nu pot fi folosite fara acordul nostru! Daca v-a placut articolul, va rugam Like and Share! Va multumim!
P.S Stiu ca animalele tinute in captivitate sunt un subiect delicat, David stie ca animalele ar trebui sa traiasca doar in mediul lor natural, dar sunt de parere ca aici, oamenii acestia chiar isi dau interesul ca toate vietatile din acel loc sa traiasca intr-un mediu cat mai apropiat de realitate. Stiu ca unii dintre voi nu sunteti de acord cu vizitarea aceestor locuri, si va respect decizia, asa cum si eu as vrea ca voi sa o respectati pe a noastra!
Cu prietenie,
Picioruse Calatoare!