Problema mamelor, pe vremea pandemiei, este ca trebuie sa gateasca 3 mese pe zi si sa se si joace cu copiii printre multele feluri de mancare pe care le fac. Parca toti sunt mai flamanzi iar prichindeii ar rontai cate ceva tot timpul. Noi gatim impreuna, astfel ne si jucam dar facem si ceva folositor. Ieri am facut niste saratele delicioase cu doar 4 ingrediente, o reteta pe care noi o facem des, mai ales atunci cand plecam in calatorii.

Ingrediente:

  1. 100 g branza sarata de vaci;
  2. 100 g unt (rece din frigider);
  3. 150 g faina;
  4. 1 ou.

Mod de preparare:

  • Dati prin razatoarea mica branza si untul, apoi, amestecati cu oul si cu faina.
  • Veti obtine o coca usor de intins, usor lipicioasa.
  • Intindeti coca pana obtineti o foaie de aproximativ 0.5 cm grosime.
  • Daca foaia de coca este lipicioasa, pudrati putina faina pentru a va ajuta sa o intindeti.
  • Dupa ce ati intins foaia, taiati coca in forma de saratele clasice, sau daca aveti forme de biscuiti, le puteti folosi.
  • Asezati saratelele pe foaia de copt, in tava.
  • Peste saratele puteti presara seminte, chimen sau cascaval. Noi le preferam cu cascaval.
  • Introduceti tava in cuptorul incins la 180 de grade pentru 15-20 de minute sau pana saratelele capata o culoare aurie.
  • Pofta buna!

Super usoara reteta noastra, nu-i asa? Va garantam ca sunt si delicioase!

Write A Comment