Unul dintre lucrurile pe care mi le doream sa le fac impreuna cu David,  era sa dormim la cort. Cand am citit despre sleep over-ul de la Dino Parc, mi-am spus ca este ocazia perfecta. Cei de la Dino Parc Rasnov organizeaza vara, cateva wekenduri, in care doritorii au posibilitatea sa doarma in parc, in corturi puse la dispozitie de ei.

B a spus din start ca dormitul la cort nu este activitatea lui preferata, dar ne- incurajat pe noi sa mergem. Pentru mine si pentru David a fost pentru prima data si ne-a placut tare mult. Nu stiu daca as face din mersul la cort un stil de vacanta, dar poate fi o opriune pentru un weekend, daca gasim un camping dragut.

Motivele pentru care am ales Dino Parc pentru aceasta prima experienta, au fost: faptul ca totul se petrecea in padure, dar in spatiu controlat, cu paza, am avut acces la toalete si daca nu ne-am fi simtit ok sau daca ar fi fost foarte frig, am fi putut merge in Rasnov la  pensiune. Cred ca este foarte important sa te simti in siguranta atunci cand alegi o astfel de experienta.

Inainte sa plecam, am aruncat un ochi pe blogul prietenei noastre, Mamamag, si am facut doua gustari. Am ales sa fac mini omlete la cuptor si saratele. Au fost delicioase! Gasiti linkurile cu retetele sub fotografii.

https://www.mamamag.ro/mini-omlete-la-cuptor-in-4-feluri/
https://www.mamamag.ro/mini-omlete-la-cuptor-in-4-feluri/
https://www.mamamag.ro/saratele-fragede-cu-iaurt-seminte-si-parmezan/

O sa vorbesc intr-un alt articol despre Dino Parc si despre sleep over, acum o sa va spun cum ne-am facut bagajul pentru experienta la cort, ce a continut bagajul si  ce ar fi trebuit sa luam la noi si nu am luat.

  1. Dupa cum am spus mai sus, cei de la Dino au pus la dispozitia noastra corturile. Au fost corturi de 2 persoane, foarte mici daca ma intrebati pe mine, si corturi pentru familie. Cortul pentru familie are si o terasa mica, unde iti poti pune bagajele, ceea ce cortul de 2 persoane, nu are. Corturile erau cumparate de la Dechatlon,  tot de la ei am cumparat si noi cele necesare pentru camping. Daca as merge maine sa cumpar cort, clar as cumpara unul cu doua sau mai multe incaperi pentru ca oricat de safe ar fi zona, nu e ok sa iti lasi bagajele afara sau atarnate prin copaci.  Noi am fost vizitati de vulpe, asa ca bagajele au stat in cort 😛 
  2. Saltea Izopren.
  3. Saltea autogonflabila este mai usor de folosit sau puteti alege salteaua gonflabila, asta daca vreti sa carati si o pompa in rucsac. Din pacate noi nu am avut, si doar cu salteaua de izopren ne-am cam indreptat spatele. Desi locul unde era amplasat cortul nu era  accidentat, recunosc, mi-ar fi trebuit ceva mai moale.
  4. Sac de dormit. Am tot citit diferite articole pe tema camparii inainte sa plecam si toti bloggerii/ pasionatii de camping, recomanda sa cumperi un sac de dormit potrivt pe marimea ta, pentru a nu pierde caldura. 
  5. Lanterna frontala ( ca aceea pe care o poarta minerii) si o lanterna normala
  6. Pături, perne ( noi am avut gonflabile).
  7. Haine groase/ pijamale groase. Noi am avut treninguri in care am dormit. Pentru ca a fost destul de frig noaptea, David  avut si caciula.
  8. Pelerina de ploaie. Noi avem unele care se strang si se fac mici. Ne-au salvat in drumul spre toaleta cand afara ploua torential.
  9. Prosoape din microfibra, eu le ador pentru ca ocupa putin spatiu in bagaj si sunt foarte utile. Le folosesc cu succes atunci cand plecam cu avionul si avem doar bagaj de mana.
  10. Am mai avut la noi:  plasa de tantari, repelent pentru capuse si tantari, am vazut ca si cortul era prevazut cu una, saci de gunoi, produse pentru igiena, servetele umede, tacamuri de unica folosinta si niste pahare tare amuzante, asa ca niste omizi.
  11. Nu uitati sticle cu apa.
  12.  Medicamente. Am facut o lista  aici. De data aceasta, am avut la noi un antitermic, comprese sterile, Arnigel, betadina si un leucoplast.

Inca nu avem experienta vacantelor lungi cu cortul, pentru ca pe langa ce am avut noi in bagaj, pot spune ca s-ar mai preta o patura pentru picnic, un hamac, un umbrar, masa plianta, scaune si tacamuri, un aragaz de voiaj, o lada frigorifica, am vazut ca acum sunt si dusuri pentru camping. Pffiu lista este lunga dar daca stii cum sa le organizezi in bagaj sunt convinsa ca vacanta poate fi minunta! Noi nu am avut nevoie de toate acestea in contextul dat, dar sunt convinsa ca intr-o aventura de 3-4 zile multe iti vor fi necesare, mai ales daca alegi sa stai departe de camping.

Stiu ca dormitul la cort te duce cu gandul la foc de tabara si la povesti in jurul focului. Aveti grija unde faceti focul ( doar in locuri amenajate) si la distanta potrivita fata de cort.

Multumim Mamamag.ro pentru retetele minunate impartasite pe blog si Dino Parc Rasnov pentru experienta minunata.

Calatorii minunate oriunde ati alege sa mergeti!

Va asteptam cu mai multe fotografii pe Facebook si pe Instagram!

 

 

 

 

2 Comments

  1. Helⅼo! Thіs post coulɗn’t be written any better!
    Reading througһ tһis post reminds me of my
    gοod old room mate! Нe always kept chatting about tһis.
    I will forward tһіs post to hіm. Fairly cеrtain hе ᴡill havе a ɡood read.
    Thanks fοr sharing!

    • Piciorușe Călătoare Raspunde

      Thank you! I’m glad that you like this post!

Write A Comment